infut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğru kurgu ile kesinlikle çakışmayacak hale getirebilirsin.

Bu durumu ben olsam şu şekilde kurgulardım:
  • Kategorilerden çıkan iki ayrı ürün için ortak anahtar kelimeyi kullanırdım. (Breadcrumb ile de yapılabilir.)
  • Ürünün linkinde ise yayınlanan kategorilere linkleme yapardım böylece ürünün içerisinde de hangi kategorilerden çıkıldığını gösterebilirsiniz.
Bu iki taktik ile olabilecek çakışmayı sonlandırabilirsin.

Fakat bunlar yapılmadan da Google botları çakışmaması gerektiğini kurgulayabilir. Sorun teşkil etme ihtimali çok düşük. (Aynı ürün linkine gittiği için.)
Cevabınız için teşekkürler. Sorumun üstünden zaman geçmişti ve aynı ürünü iki farklı kategoriye eklemem sorun oluşturuyordu. Bunu zamanla fark ettim. Sizin bahsettiğiniz yöntemi de denedim fakat en sağlıklı sonucu, ürünü farklı başlık ve açıklamalar ile iki farklı şekilde yükleyip iki ürünü ayrı ayrı kategorilendirerek aldım. Diğer türlü örneğin "5 litre plastik yoğurt kovası" aramasında ürün gözükmekte fakat "plastik kova" aramasında 30. sırada, "yoğurt kovası" aramasında 5. sırada olduğum için bir çan eğrisi mantığı ile 30. sıradaki ilgili anahtar kelimeden ötürü "5 litre plastik yoğurt kovası" aramasında aşağı düşüyordum. Ayrıca iki sıra birden almayı sağlayan (ör: 3. sıra yoğurt kovası kategorisine ait sayfa- 4.sıra ürün sayfası.) şeklinde olan rich snippet'den de mahrum kalıyordum.