Merhaba. Geçmiş olsun diyerek başlıyorum.
Öncelikle yıllarını bu ağrılara vermiş birisi olarak yazıyorum maalesef. Bel fıtığı dediğiniz şey tam olarak şöyle bir durum; Yani disklerin arasından fıtığın dışarı taşması. Gördüğünüz gibi bunun evreleri var.
Ufak fıtıklar, kayropraktik gibi yöntemler ile hayatınıza devam etmenize yarıyor. Benim belki gitmediğim kayropraktik merkezi kalmadı, meşhur
Mehmet Toprak hocam da buna dahil.
Yıllarca ara ara giren ağrılar vs durumlarını bir çok alternatif tıp ile geçiştirdim ve hayatıma devam ettim.
Ancak son olarak geldiğim nokta, yukarıdaki görseldeki
ileri derece fıtık olarak işaretlenen şekildeydi. Ve artık
siyatik sinirlerine baskı uyguladığı için yürüyemez duruma gelmiştim.
MR çelimi sonrasında geriye hiç bir alternatif kalması ve operasyon oldum.
Sonuç, yerinden çıkan fıtık alındı ve tertemiz rahatladım. Burada şu çok önemli, hani diyorlar ya, bir olan bir daha oluyor diye, aslında olay şundan kaynaklanıyor, ameliyat sonrası herşey normale dönmüş gibi yaşamaya devam ediyorlar, bu sebeple de aynı yerden veya farklı bir yerden bir fıtık daha dışarı taşıyor. Fıtık ameliyatı sonrası artık önceden dikkat etmediğiniz herşeye sürekli dikkat etmeniz gerekiyor.
İlk 10 gün, sonra ilk 1 ay ve sonrasında yavaş yavaş ilk 1 yıl çok önemli. Zaten bu şekilde dikkat ederseniz artık refleks olarak dikkat etmeye devam ediyorsunuz ve tekrarlama ihtimali ortadan kalkıyor. Eğer benim gibi son evrede olup da ertelerseniz, siyatik sinirine verdiğiniz hasar, tedavisi yok denecek kadar büyük bir hasar olur ve hayatınız boyunca bu hasarla yaşamak zorunda kalırsınız. Bacaktaki geçmeyen karıncalanma, ufak sayılacak ağrılar gibi... Ama düşünün, hayatınız boyunca olacak...
Kısacası, MR çekinmeniz mecburi. MR Sonucuna göre zaten evresi belli olacak ve ameliayat gerekecek mi yoksa alternatif tıp ve dikkat etmeniz gerekenler ile olduğu gibi kalacak mı buna doktorunuz karar verecek. Hastane konusunda ise, bir çok profesörden tutun da uzmana kadar görüşmem oldu, sonunda bir uzmanda karar verdim ve özel bir hastanede operasyon oldum.
Özel hastanede fiyatlar 20.000TL - 100.000TL arası değişiyor. Burada önemli olan doktora karar vermeniz, çünkü doktor sonrasında çalıştığı hastanenin ücreti tamamen kaldığınız oda vs anlamında değişiklik gösteriyor. Sonuçta A hocasının yaptığı işlem aynı, sadece hastanenin marka ücretlerinden dolayı değişiklikler oluyor.
MR Çekimi sonrasında bu işi çok da uzatmadan eğer operasyon gerekiyor ise yaptırmanız ve kalan hayatınıza çok dikkat ederek devam etmeniz tavsiyemdir. Operasyonlar artık çok basit. Mikrocerrahi ile yapılıyor, uyutuldunuz, uyandınız belki 1 saat anca sürer. 6 Saat sona ayağa kalkarsınız. 1 Hafta zorunlu ihtiyaçlar dışında oturmak yasak. Ufak ev yürüyüşleri ve genelde yatmak gerekiyor. 10 Gün sonunda da ufak ufak yürüyüşler ile hayatınıza devam edersiniz. Genel olarak iyileştim, çalışayım derseniz 20 gün diye düşünebilirsiniz. Oturmak ve eğilmek yapmanız gereken en son şeyler...
Tekrar geçmiş olsun.