SauRonn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,
İVD de Özel Usülsüzlük Cezası adında bir cezam var. GF Bildirimi ile alakalı olduğunu söylüyor muhasebeci. Gelen ceza 10.200 TL'ymiş ama 3.400 TL'ye indirmişler. Muhasebeci diyor ki bu vadesinde ödenmediği için yine 10.200 TL'ye çıkartacaklar muhtemelen. O da ben de yeni gördük bunu. Bu ceza hakkında bilginiz var mı arkadaşlar=
Merhaba,

Geçen aylar benimde başıma gelmişti eksik fatura ibraz ettiği için özel usülsüzlük cezası gelmişti 600 ₺ civariydi sanırım oda 2021 yılında kestiğimiz bir faturayı işlememiş evrakları kontrol etmiştim ben iletmişim ama sen işlememişsin dedim oda kabul etti sonrasında ben kendim ödedim insanlık hali olabilir ayrıca iyi çalışıyor birçok indirmlerden teşviklerden yararlandırıyor oyüzden önemsememiştim ama kendi hatasıydı oda kabul etmişti benim için yeterliydi

Vadesinde ödemezseniz indirimi iptal edebilriler o doğru örneğin erken sgk ödemelerinde %5 indirim yapiyorlar geçen ay iş yoğunluğundan atlamişim bir gün fark ile 1.500 ₺ fazla ödeme yaptım indirimi iptal etmişlerdi