her ikisini de kullanan birisi olarak:
ücretsiz olan chat gpt 3,5
chat gpt4 son sürüm

farkları:
iki önemli fark var.
chat gpt 3,5 ile doğruluk kontrolü yapmanız lazım. evet bir cevap veriyor ama doğruluğunu çok da kontrol etmiyor. yukarıdaki hicaz makamındaki şarkının bir uzmana gösterilmesi şart.
gpt4 de içeriğin doğruluğu %100 değil ama diğerine göre bariz bir şekilde daha nitelikli ve yaratıcı cevaplar alıyorum

ikinci önemli fark hız.
ücretsiz sürüm pratik ve gerçekten hızlı. diğeri ise çok yavaş hatta sistem yoğunluğuna göre takılmalar yaşayanlar varmış. 20 dolarlık lisanslı kullanımın da sınırlamaları var. sonsuz sorgu gönderme vs yok. ya da benim anladığım bu. Çünkü tam satın alacakken R10 dan bir satıcıdan hizmet aldım, şimdilik sorunsuz kullanıyorum, sınırlaması yok

ikisi de kaynak göstermiyor. esinlendiği içeriğin kaynaklarını da görmek istiyorsanız yine ücretsiz ve ikisinin karışımı gibi çalışan perpexlicity.ai deneyebilirsiniz. dosya yükleme vs yok. link de kabul etmiyorlar. bu çok kötü çünkü mesela istediğim raporların özetini yapamıyor. metni kopyala yapıştır yapmam lazım ama excel tablolarını kopyalayamadım. belki zamanla bunu da geliştirirler. özetle bunların hiçbiri henüz tüm ihtiyaçlarımı çözmüyor.