Arkadaşlar merhabalar, iyi akşamlar herkese. Bir soru soracağım.. Bundan 1 sene önce Muğla'ya taşındım ve bir köy hayatına geçiş yaptım. Fakat bildiğiniz köylerden farklı tarzda büyük ve elit bir bölge diyeyim. Ama sorun şu ki burada internet bağlantısı yok. Netspeed kullanıyordum bir önceki sokağımda, şimdi yeni taşındığım adresimde ise port yok uyarısı veriyor her firma, altyapı sorguladığımda. TürkNET'e baktım yok, Türk Telekom zaten yok altyapı olmadığından, taahhütsüz alt kuruluşlarından bir bağlantı alamıyorum bu sokağa (GıbırNet, Netspeed vs.)
Şu anda kullandığım şey 150 GB Turkcell Superbox paket fakat çocuklarım olduğu için internet sudan hızlı gidiyor. Ek paket alsam da 4 kereye kadar 75 lira karşılığı 50 GB veriyor sahtekâr turkcell, klasik... Eski yaşadığım şehirde olsam en azıdan 4,5G hızında turkcell superbox ile 150 mb/s yakalıyorduk ama şimdi o da yok, upload felaket, download felaket, inanılmaz kota sorunu yaşıyoruz haliyle ve aylık kendimizi kısa kısa kullandığımız internete 650 lira ödüyoruz. Uydunet'e bakayım dedim 20 download 3 upload gibi bir hıza ayda 400-500 lira istiyorlar ki eminim rezalettir ve ilk kurulum ücreti onda da 2-3 bin lira alıyorlarmış. Kapanma durumunda gelip malzemelerini falan da topluyorlarmış falan filan bir sürü değişik işi varmış.

Utanıyorum böylesi bir konuyu 2023 yılında açmaya ama ülkemizin altyapı durumu bu,

Sorum şu; nasıl bir yol izleyebilirim doğru düzgün bir internet alabilmek için? Önerileriniz var mı?