Bugün siteme gelen yorumları incelerken aşağıda yer alan yorumu gördüm. İlgili makaleyi şubat ayında buradan bir makale yazarından almıştım ama ticareti whatsapp üzerinden gerçekleştirdiğimizden ve mesajları sildiğimden dolayı kanıtım yok. Yorumu yazan kişinin sitesine de baktım dediği gibi cümleler değiştirilmiş fakat kopyala yapıştır içerik değil. Örneğin "Apple abd merkezli bir teknoloji şirketidir." >>> "Abd merkezli bir teknoloji şirketi olan apple" şeklinde cümleler değiştirilerek yazılmış. Cümlelerin yazılış sırası ve başlıklar bile aynı
>Google bile kopya içerik olarak görmüyor. Aylık aranma hacmi 1 k olan kelimede yorumu yazan kişinin sitesi 2. benim sitem ise 3.sırada çıkıyor.
>Smallseotools İntihal Program aracına göre yazı kaynağı sadece benim sitem görünüyor. Yani özgün gösteriyor
>İçeriknet kopya aracına göre %97 benim sitem %3 yorumu yazan kişinin sitesine ait içerik
Her satın aldığım makaleyi kontrol ederim fakat yazdığım gibi bu tarz hileleri araçlar tespit edemiyor.
Yazıyı şimdi düzenliyorum. Bitince site sahibine mail atacağım. Büyük ihtimalle bu foruma üyeliği vardır. Hatta sahibi olduğunu düşündüğüm birine de p.m attım. Cidden ayıp olmuş. Ben görsem bende sinirlenirdim.
Sonuç olarak ne kadar referansı olsa da kopya kontrol yazılımları özgün dese de herhangi bir makale yazarına tam güvenmeyin ve kendiniz google da arayarak kontrol edin. Bildiğin beni ayakta uyutmuş. Birinin yazısını okuyup cümlenin dizilişlerini değiştirip özgün diye yollamak nedir ...