Ev sahibi sayısı o kadar azınlıkta ki bu durum konuya da yansıyor.
sen iPhone fiyatı için apple mağazasında ağlıyor musun? ev kira fiyatı için neden ev sahibine tepki gösteriyorsun?

ev araba arsa mal mülk ne varsa fiyatını enflasyon belirliyor. bir malın gerçek fiyatı alıcı bulduğu fiyattır.

gerçekten soruyorum ne yapsın ev sahibi? zam yapmasın mı? mesela geçen sene 1000 lira olan ev kirası bu sene 1100 lira mı olsun? Ne olmalı mesela ben gerçekten merak ediyorum?

ev fiyatlarını sabit tutun. et fiyatını sabit tutun. telefon internet yakıt fiyatlarını sabit tutun. ev kirası da sabit kalsın. bu kadar basit. neyini anlamıyorsun ki?

ee ev barınmaymış. ya hu et de beslenme. tutabildin mi fiyatını? kasaba gidip ev fiyatı için hır çıkarıyor musun? hayır. neden hiçbir sektörde satıcıya ya da yatırımcıya ses çıkaramazken birlik olup ev sahiplerinden yardım istiyorsunuz ki?

ben ev alacağım istediğim fiyattan kiraya veririm. ülkede ekonomi iyi olsa ben piyasanın üzerinde ev kiralasam kimse alır mı? mecbur fiyatı düşürürüm.
sen bedava vatandaşlık ver ev alma şartı koy. yabancılara ev sat. 10+ milyon mülteci gelsin piyasa allak bullak olsun. bir de deprem olsun üzerine bir sürü ev yıkılsın. uçtan uca felakete mahal ver her tarafı mağdur et. sonra eee? vay efendim ev sahibi zam yapıyor.
yapmazsa zaten ticaretine değil hayrına yapmıyordur. bir kişi yapmıyor diye binlerce kişi de mi yapmasın?
sen oturmazsan başkası gelir oturur.
ev sahibi verdiğin kira ile geçen sene çocuğuna 10 kilo et alıyorsa bu sene 8 kilo et alıyordur. Enflasyon bazında zamlanırsa ne yapacaksın? Sesini neye nasıl çıkaracaksın?

bekara karı boşamak kolay. ne güzel dünya. sorumluluk almadan asgari ücretle çalış memurlara salla. bir de ev sahibi olmadan ev sahibine salla. mal sahibi olmadan mal sahibine salla. hey gidi dünya hey..