smsonaylar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam protein almıştım, aldığım yerde bozuk para olmadığı için, para üstü yerine preworkout aldım ve denedim. benim tüm vücudumu acı çekeceğim şekilde uyuşturdu. Kafam, kollarım, bacaklarım sanki bıçaklanıyormuş gibi acı çektim. Bir daha da kullanmadım.

Çok kişiden duyuyorum işte enerji veriyor, spora gidesim yoksa içiyorum koşa koşa gidiyorum vs vs. Yani bana mantıksız geliyor. Ben zaten spora koşa koşa gidiyorum. severek yapmıyorsak niye yapalım bende sizinle aynı fikirdeyim. Nasıl ve neden kullanılıyor, insan kendisine neden bunu yapar anlamak mümkün değil
Bence yetişkin ve normal spor yapan bir birey için vücudun yeterli protein kaynağı:

Sabah kahvaltı (10.30):
6 yumurta (2 sarı)
50 gr yulaf ezmesi, 5 gr fıstık ezmesi, 3-4 gr hindistan cevizi yağı ve su ile mikrodalga 2.30 dk

Ara öğün:
Ceviz, kuruyemiş, meyve, kefir veya yoğurt

Son öğün (15.00 ile en geç 17.30 arasında):
200-250 gr beyaz et
150-200 gr yeşillik (salata, marul vb.)
200 gr fırında sebze
50 gr basmati pirinç

Bu düzen sadece kış aylarında bozuluyor, Mart ayı sonrasında beslenme düzenim net bu şekilde.

Yoğun gainer kullanımında zaten vücut alarm veriyor; sırtta sivilcelenme ve kollarda küçük kızarıklıklar meydana gelebiliyor. Fazlası sindirilmeden direkt olarak atılıyor.
Yarışma veya çok yoğun spor dışında, kesinlikle gereksiz bir şeydir.