Hocam o sonraki aşama şu an için akmasa da damlasın kafasındayım
bende onu diyorum işte trendyol o damlaları hortumla çekiyor.
hadi özet geçelim;
100 liralık ürün sattın. %15-20 oranı benim diyor (kaba bir hesapla) tamam, bitti mi yok bitmedi. ödemeyi 45 gün sonra yaparım diyor, tamam bitti mi yok canıııım. Kargo var, tamam şimdi bitmiştir, ha yok bitmedi iadelerinden doğan zararımı karşıla müşteriye kupon verdim senin yerine, tamam bitmiştir yok yok geri iadelerinden doğan kargo bedelleri var. Tamam artık bitmiştir, hmmmm ya sana erken ödeme yapayım 100 liranı 60 lira olarak vereyim olur mu (ya paraya da ihtiyacım var ama yok kalsın) o zaman 45 gün sonra görüşürüz... bitti mi yok, 45 günün sonunda ha bugün ha yarın bir iki gün de öyle oyalar.
Tam bitti dersin bitmeeeezz, trendyol asistandan mesaj almışsın "ürünün faturası nerede" tamam onu da kestin, pat bir mesaj daha "ürün iadesi yapıldı" haydaaaaa ürün bi gelmiş kullanılmış, koli yırtılmış vs vs.
Finalde 100 liralık üründen elinize 40 lira kalırsa onun da 20 lirasını devlete verirsiniz (en iyi ihtimalle) 20 lirasını da elektrik su giderler, sonra sana gelirler cinnet getirirsin.
İnan bana trendyolda üretim haricinde komisyonla satış yapanların hiçbiri para kazanmıyor. kazanıyoruz diyen de %60 kar marjı ile satışlar veya reklamını yapıp kendi sitesinden satışlardandır.
Hevesinizi kırmak istemem ama bir yukarda yaptığım yorumu dikkate alın. kendi işinizi kendi çabalarınızla büyütün. kimse kimseye bedava peynir vermiyor (tuzakta değilse)