esimsek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle sizlere vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim şu ayrıntıyıda eklemek istiyorum iş yerimizde aynı zamanda dns sunucumuzda mevcut yani şöyle bilgisayarlarımız networke çıkarken buna benim bilgisayarda dahil önce kendi dns sunucumuzu sorguluyor daha sonrasında ise google dns sunucularını sorgulayıp o şekilde internete çıkıyor kendi dns tarafımızada web sitenin ıp adresini ve güvenirliğini doğruladım sonuç yine değişmedi yinede acaba dns sunucumuzla alakalı bir durum olabilir mi?
Söylediğim gibi uzaktan söyleyeceğim her şey farazi olacaktır. DNS olabilir, firewall üzerinde bir kurala takılıyor olabilirsiniz. Başka bir çok neden olabilir. Ancak sorun kümesini küçültmek adına öncelikle siz işyerinden siteye bir request yaptığınızda bu request başarılı bir şekilde sunucuya ulaşıyor mu? Öncelikle bunu teyit etmelisiniz. Böyle işyerine mi yoksa sunucuya mı bakmanız gerektiğiniz anlarsınız. Yani request sunucuya ulaşmıyorsa işyeri tarafından incelemeye başlayabilirsiniz. Ancak şu durumda DNS'den mi kaynaklanıyor demek, hiç bir dayanağı olmayan bir önermeden daha ileriye gidemez.