miracuzunlar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yemek ile anladım ancak yemekten de sonra su içmemek nasıl olacak hocam su iyidir diyorlar mideye, acaba sindirene kadar sıvı almamak mı gerekiyor demek istediniz
Su midenin asitlik oranını düşürüp bazik hale getirir. Asit yoksa sistem bozulur, mide pH 1-3 arasıdır, pH'ı 3 üzerine çıkarsa asitlik azaliyor ve kapak tam kapanmıyor ve yukarı boğaza doğru yanma başlıyor. Asit az (4 pH), ve bu sebeple kapak kapanmıyor ama 4 pH bir sıvı 7 pH'ı olan boğazı yakar. Asit boğazı yaktı ya, mide çok asitli diye hemen anti-asit içeriz...Çiğne bir talcid, iç bir kaşık gaviscon, yemekten oncede lansor al ne yaptın mide ph-7 yaptın. bu boğaza gelirse boğazı yakmaz çünkü boğaz da 7 Ph. Asitin olmadığı bir ortam da yediğin besinden vitamin alamazsın. B12 çinko demir ile başlar gerisi gelir. Mide 14 günde kendisini yeniler. Ufak bilgileri sundum gerisini google da araştırın mide kapağını güçlendirmek için hangi vitamini almanız lazım bakın. Kapak güçlü olursa asit yukarı çıkmaz. İyileşmeye karar verirseniz Zeytinyağı ve Terayağı dışındaki yağlardan da uzak durun. Asit düşmanınız değil dostunuz olsun hahaha pazarlamacı gibi konuştum. Tekrar söylüyorum doktorunuza danışın sonra başıma iş açmayın.