Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar anlamıyorum içim içimi yiyor. Bu ev sahiplerine gelen zam kiracılara gelmiyor mu???

Adamların tek savunduğu şey yok enflasyon bilmem ne arttı yok o bölgedeki kiralar şöyle böyle oldu. Yok yıllarca çalışıp ev aldım. Yok benim tek gelirim o ev. Almasaydın kardeşim banamı aldin evi?

Aldıysan otur evinde verme kiraya!

Ayrıca 300 tl olan ET sanada banada 300 tl. Senin evinde 2 kişi çalışıyorsa benimde evimde 2 kişi çalışıyor.

8500 TL olan asgari ücret kiralar 13 15 10 bin TL. Bu zammı devlet alın evsahibine yedirin diyemi bana veriyor? Yoksa rahat ödeyelim rahat yasayalım diyemi?

Çıldırıyorum. Verme kardeşim evini kiraya o zaman verme!!!!

Ne yapalım birbirimizimi keselim?

( Sözüm düzgün halden anlayan, bu söylediklerimin mantığını kuran ev sahiplerine değil)
* Ev fiyatları %100 artmış.
* Et süt fiyatları %100 artmış.
* Asgari ücret %80 den fazla artmış. ( ki kesinlikle yeterli değil )
* Devlet kendi vergilerini %122 arttırmış.

Ev sahipleri %25 zamdan fazla yapamaz demişler. Yav kusura bakmayında ev sahibi bu evi hayır işlemek için almadı ya, bu evden kar etmek için aldı.

* Enflasyon cumhuriyet tarihinde görülmemiş seviyeye çıkmış,
* Ülkede özellikle İstanbulda konut sıkıntısı olduğu biline biline 10 milyondan fazla mülteci gelmiş
* Yine konut sıkıntısı biline biline mütekabiliyet ilkesi kaldırılmış, yabancılara vatandaşlık karşılığı konut satışı yapılmış

Sen gelmiş ev sahipleri evi zorlamı aldı diye ev sahibine kızıyorsun.
Bence bakış açını değiştirmen lazım.

Bugün asgari ücret açlık sınırının altında buna laf etmiyorsun. Kira neden 10bin belli ama asgari ücret neden 8500tl diye sorgulamıyorsun.
Kirayı belirleyen serbest piyasa arz-talep meselesi. Sen belki 10bin kira ödeyemezsin ama demek ki 10bin ödeyebilen insanlar var.
İstanbulda boş daire bulmak bu kadar zor olduğuna göre demek ki verebilen var. Sorman gereken soru "ben neden bu kirayı karşılayamıyorum."