Hayırlı olsun. Bolca yayılsınlar sabahtan akaşama sularını eksik etme kendin arpa, buğday, ayçiçeği, kırık mısır, bulgur ile hazır yem almadan besleyebilirsin. Kümesini iyi muhafaza et küçük delik dahi kalmasın sansar girip boğabilir önlem almanda fayda var.
Maşallah hocam 300 yumurta harbiden iyi.
20 tavuk o kadarını verirmi bilemedim ama sadece evden artan yemek vs ile yetmiyor yumurta vermesi için özel Bi yemi var ben beslemedim bizim Bi komşu besliyodu yumurta için yem aldığını söyledi hep.
Ama taktir ettim hocam keşke herkesin imkanı olsada kendi üretse ihtiyaçlarının Bi kısmını
Biz besliyoruz hocam. Ne kadar çok gezerlerse yumurtaları o kadar lezzetli oluyor. Buğday, arpa'nın yanında ara ara yumurta yemi'de verirseniz daha çok yumurta yapıyorlar. Kümes içerisinde güzel yumurta yapma yerleri yaparsınız. Yaz ayları sıcak olduğu için mümkün olduğunca kümeste tutmayın bırakın gezsinler. Ben pek ilgilenemiyorum ama bildiğim kadarıyla bit ilacı vs de vermek gerekiyor bunu araştırır uygularsınız bir süre sonra.
Bu arada sürekli yumurta yemi vermekte yumurtanın kalitesini düşürür ara ara buğday veya arpaya vs karıştırarak verebilirsiniz. Artan yemekleri de verebilirsiniz. 20 tavuktan aylık 300 yumurta ilk zamanlarda alamazsınız yemlere bağlı genelde 2 maks. 3 günde 1 yumurta yapıyorlar.
Doğal 20 tavuk için yem çok gerekmez. Tabi takviye iyidir ama her şeyden önemlisi doğal ortamda ne yediğini bilecek üyemiz. İmkanı olan herkesim bencede baxı şeyleri yapması oldukça iyi
kış gelince de keser buzluğa koyarım yeriz kış boyu. cani
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Şimdi içeriye bir kümes yaptım, akşamları kapatmak için. Gündüz gezmeleri için 3.5 metreye 3.5 metre bir yer yaptım resimlerde var. Bahçe aslında daha büyük ama komşularını bahçesi ile aramızda tel yok. Yani gezecekleri alan o kadar.
Ondan çıkartamam. Kümesi çok iyi kapattım değil sansar fare giremez 😂😂
Gece kapatacağım kümeste 1.70 metreye 1.60 metre yükseklikde 90 cm.