Gurseltzcn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllarca mide ilacı kullandım lanzedin sonra nexium derken biriyle tanıştım. Bana mide asidini baskılamanın tedavi etmediğini öğretti. Hatta midede asit az olursa bakteri çok olur çünkü bakteri asitin olmadığı yerde çoğalır demişti. Reflünün çoğalma sebebi de asit olmamasıymış. Bana verdiği bir kaç tavsiye oldu. Yemekle birlikte ve yemekten sonra 1 buçuk saat su içme, Maden suyu içme, Muz,patates, gibi potasyum iceren gıdaları tüket, saat 18:30 dan sonra abur cubur yeme, yemekleri uzun süre çiğne öyle yut, sofradan doymadan kalk ve yatarken yastığın belden yukarıda olsun. Bir süre bu tavsiyelere uydum 2 yıldır miğde ilacı kullanmıyorum. Her türlü baharatlıyı da yiyorum normale döndüm ara ara sorun yaşarsam bu tavsiyelere başlıyorum ve kısa sürede sorunum düzeliyor. Tabi burada en büyük desteği vitamin takviyesi ile alıyorum. Bu bende işe yarayan bir yöntem oldu diye herkes de tedavi edici olmayabilir. O yüzden en doğrusunu doktorunuz bilir.
Yemek ile anladım ancak yemekten de sonra su içmemek nasıl olacak hocam su iyidir diyorlar mideye, acaba sindirene kadar sıvı almamak mı gerekiyor demek istediniz