Merhabalar,
Şu an hastaneden yazıyorum çünkü klasik haftada 1-2 hastanedeyim.
2 ay önce dışarıda yemek yerken boğazımda yemek kaldı. Gittim geldim, nasıl kurtuldum hatırlamıyorum.
O günden sonra hayatım karardı.
Yemek yiyemez hale geldim. Yediğim her şey boğazımda kalıyor sanki. Beynim çiğnemeyi ve yutmayı reddediyor. Bazı günler, haftada 2-3 öğün yemek yiyorum.
Ne dışarı çıkabiliyorum ne bir şey. Tam hayatımın en güzel zamanlarında, işlerim yolunda giderken resmen tepetaklak hale geldim.
Ne yapacağımı bilemiyorum
Psikolojik olarak ayrı çöktüm, yemek yiyemiyorum diye şekerim düştüğü için ayrı çöktüm.
Ne yapacağım bilemiyorum
Çok geçmiş olsun hocam, böyle negatif şeyler okuduğumda, hayatta dert ettiğimiz şeylerin gerçekten hiç olduğunu bir kez daha hatırlıyorum.
Travma gibi olmuş sizin için bu durum, benimde bu duruma benzer 2 sorunum vardı birini geçirdim. Birinde çok küçüktüm ama takıntı oluştuğu içinde ağzımda biraz tükürük birikmeden yutkunamıyordum, hepsi psikolojik.
Mesela yemek yerken yutabileceğini beyin rahatça bildiği için direkt yutuyor, fakat küçük hapları asla asla yutamıyorum, bildiğiniz boğazımda kalıyor, gitmiyor zorlasam nefes boruma kaçar o kadar eminim. O yüzden küçük yaştan beri
ilaç içerken ilaçla beraber aynı anda bir şeyi yutarım, yoğurdun içine tıkarım öyle yutarım. Ama üstüne gitmiyorum basit bir şey olduğu için, fakat hepsi psikolojik. Daha sıvı şeylerle, yumuşak şeylerle başlayın eskiden yemek yediğiniz zamanları hatırlayın, düşünün hayal edin. Kendinizi kafa yapısı olarak ikna etmeye başladığınızda düzelecek, bu durum hakkında daha kötü hissediyorsanız profesyonel bi destekde alabilirsiniz, işin sonunda yine sizde bitecek.