Cimer şikayet değil bilgi alma platformudur, şikayet dilekçeniz ve delilleriniz ile en yakın karakol yada savcılıktan davacı olabilirsiniz.
"CİMER, yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla 2015 yılında kurulan bir web servisidir."
Yani bu tanıma göre CİMER, sadece istek, dilek, bilgi edinme vs. için değil aynı zamanda ihbar ve şikayette bulunabilmek için de kurulmuş bir web servisidir.

CİMER'e yapılan başvuru, ilgili il, ilçe ve birim tespit edildikten sonra oraya iletilir.
Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde CİMER ile ilgilenen birim vardır. Şikayetiniz, ilgili savcılığa Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi tarafından iletildikten sonra soruşturmaya kaydedilir.
CİMER'den ilgili birime ulaşması biraz zaman alabilir, doğrudan bulunduğunuz yer savcılığına veya en yakın kolluk kuvvetine müracaat ederseniz süreç daha hızlı ilerler.
Sizin olayınıza konu suçlar mevzuatta 'Bilişim sistemine girme' başlığı altında toplanmıştır. TCK 243/1 maddesinde yer alan suçu oluşturabilir.
(Madde 243- (1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.)
Yeterli delil elde edildiği kabul edilerek kişi hakkında iddianame düzenlenir, mahkemece esas alır ve kovuşturma başlarsa, sonucunda da tespit edilen kişi ceza alırsa tüm mahkeme masrafları da bu kişi tarafından ödenir.
Mahkemece beraat verilir ise veya soruşturma aşamasında atılı suçun işlenmediği, işlendiğine dair yeterli delil olmadığı vs. gerekçeleri ile takipsizlik kararı verilir ise siz veya karşı taraf herhangi bir ücret ödemezsiniz, hazineden karşılanır.