SmhCLK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adliyeden istifa edeli 3. yıl oldu. O günden bu güne kadar binlerce adam alındı.

Hala alınmakta.

Yeter mi? yetmiyor. Ben sabah 8.30 gece 3'e kadar çalıştığım günleri biliyorum. Ben 8de işten çıkınca oh bu gün erken çıktık diyordum. Mesai ücreti falan da yok ha. Hayrına sözde "vatan millet sakarya" için çalıştık. Evlendim yıllık izin vermediler iş çok diye. Bilip bilmeden yazmak pek hoş değil. Rahat yerler her zaman vardı olacakta ancak bu tüm memurlara göre değildir.

Maliyeler çok çalışır mesela. Maliye de işini beğenmeye "adliyede 1 hafta çalışta aklın başına gelsin" denir.

Bu maliyenin az iş yaptığından değil; adliyenin daha çok iş yaptığındandır. Yoksa Maliyelerde yoğundur gayet ancak mesai dışı yoktur.

Şuan bir memur sıradan memur bu arada " üst" kademe diyeceğimiz memurlar hariç. İşte hakim savcı, doktor, diplomat v.s gibi memurların maaşları çok çok iyi.

Sıradan bir memurun maaşı ile asgari ücret neredeyse aynıdır. Yaptıkları iş kıyasına girilemez tabi ki çünkü işçi olup rahat çalışanda var memur olup zor çalışanda.
bim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kıyaslama son derece yanlış. Asgari ücretli vasıfsız çalışandır. Vasıfsız çalışanla, milyonlarca kişi arasından kpss vb sınavla atanan, birçok sorumluluğu olan devlet memurlarını kiyaslayamazsiniz.
Hocam eğer ki bunca alıma rağmen hala iş yetişmiyorsa belki de sistem yanlıştır sizin dediğiniz mantıkla gidersek 1 milyon memur daha alınsa ilgili kuruma yine yetişmiyor işler denilecek çünkü belki de sistemin hantal işleyişinden kurtulmak lazımdır.

GaaktuG adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lan ne kadar cahil insanlar var. Hatta bu cahillerin çoğu kıskanç insanlar. Memur kesiminin 2008-2020 yılları arasında durumu iyileşti evet sonrasında da durumları günden güne kötüleşti. Memurların bunda payları var mı ? muhakkak var tabi.

Ama sen hiç bir vasfı olmayan, beden işçisi ile oklunu okuyup kpss yi kazanan insanı bir tutuyorsun. Yav bu adam devlet kurumunda görevli, devlet bir nevi bu adama emanet. Bu ikisini aynı kefeye koyabiliyorsan sende de at gözlüğü var demektir.

Hastahanedeki personeli, adliye personolini, eğitim personellerini asgari ücretli ile aynı kefeye koyuyorsan sende akıl tutulmasındasın.

Sen koskoca devletin personeline açlık sınırından 1 tık yüksek maaş veriliyor. Bu personellerin moral motivasyon bitmiş durumda.

Görevini suistimal edenler illaki var bu ayrı bi konu ayrıca ben demiyorum ki asgari ücret yeter fazla yanlış anlaşılmasın. Ev kiralarının 10bin seviyelerinde olduğu bu günlerde asgari ücret zaten çok çok yetersiz.

Ama sonuç olarak yıllarca okuyup türlü türlü sınavlardan mülakatlardan geçmiş inanla vasıfsız insanı bir tutuyorsan sende gerici zihniyetin bi parçasısın.

Bazı arkadaşlar tüm memurlar eşit almıyor doktor polis 20k dan fazla alıyor demiş. Gel birde burdan yak.
Doktor hemşire ebe dediğin insana canını emanet ediyorsun, bir yanlış kararı ile bir yanlış haraketi ile hayatın çekilmez hale gelir. Adamın yaptığı iş bu kadar kritik sen gelmiş 20k alıyor işte yazmışsın. Polis dediğin asker dediğin personel hayatını riske atıyor. Tüm gün it kopuk ile uğraşıyor sen 20k alıyor demişsin. Öğretmene 18k demişsin o insan senin çocuğuna hayatı boyunca etkisinde kalacağı eğitimini veriyor.
Tekrar söylüyorum görevini suistimal edenleri konuşmaya zaten gerek yok Allah ıslah etsin onları.
Hocam genel olarak baya saçma konuşmuşsunuz tebrik ederim sizi. En başta memur olmayan kesimin vasfı olmadığını nereden çıkardınız? Kendim adına konuşmayacağım. Ancak okuduğu alana devlet alım yapmıyor diye özel sektörde çalışan bir çok kişi var. Hatta memur alımı yok diye idareten Bim'de çalışıyor. Arkadaşın 2 yabancı dili ve yüksek lisansı var. Malum seçim öncesi piyasalar durgun diye iş bulamadı ve kimseye yük olmayayım diye girdi işe. Hangi memur bu arkadaştan daha vasıflı kaçının 2 yabancı dili ve derece ile bitirilmiş lisans ve yüksek lisans diploması var. Özel sektörde neden iyi maaş alamıyor demeyin lütfen seçimden dolayı adam akıllı alım yapan yok ayrıca konumuz bu da değil siz genel olarak memurlar için kalifiye diğerleri için vasıfsız ibarelerini kullanmıştınız gerçi.