ozgurcetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu yazdıklarım her memuru etkilemez ama ,
Her seçimde devlet memur alımı yapıyor ve son 2 3 yılda o kadar yalandan yere memur alımı yapıldı ki ortalık boş boş gezen memurlar var.

Edindiğim tecrübe ve bilgiye göre şu an

devlet memurların %10'luk kısmı çalışmıyor, bakınız az çalışıyor veya işini yapmıyor demiyorum asla çalışmıyor sabah işine gidip kartı basıp akşama kadar çay kahve yapıp akşamda kartı basıp evine gidiyor.

Memurların %10lik kısmı memur oldum salla başı al maaşı iş garantim var diyerek yapması gereken işi yapmıyor

memurların %30'luk kısmı ise önünde iş olmadığı için oturuyor ( Bunun sebebi memurlar değil devletin yanlış memur dağıtımından kaynaklanıyor. örnek kırsal kesimde nüfus müdürlüğünde 10 tane memur var ve günde 100 işlem yaparken büyük şehirde 10 memura 2000 işlem düşüyor.)

%20'lik kısım ise işinin hakkını verirken Geri kalan kısım ise yapması gerekenden fazla iş yapıyor.

Tüm memurlar 11bin maaş alınıyor gibi algı yapmanıza katılmıyorum. Şu an bir diş doktoru polis öğretmen savcı tapu memuru gibi bir çok devlet memuru bu dediğiniz rakamların kat ve kat üstünü alıyor.

Misal göreve yeni başlayan bir polis 18k maaş aldığı yazıyor. Yaklaşık asgari ücretin 2 katından fazla (döner sermaye hariç)

Hemşire 24k maaş alıyor (döner sermaye hariç)

neyse söyleyecek çok konu varda ....
Salliyorsinhocam bilmeden. 6 yıllığa kadar öğretmenler 12 13 bin alıyor. 18 yıllık uzman öğretmen 15500 alıyor. Sınıf öğretmenleri hariç öğretmenlerin ekdersleri de yok denecek kadar az. Hemşire akrabalarım var 15 yıllık 14bin lira alıyor ek bir aldığı başla birşey de yok