Lan ne kadar cahil insanlar var. Hatta bu cahillerin çoğu kıskanç insanlar. Memur kesiminin 2008-2020 yılları arasında durumu iyileşti evet sonrasında da durumları günden güne kötüleşti. Memurların bunda payları var mı ? muhakkak var tabi.
Ama sen hiç bir vasfı olmayan, beden işçisi ile oklunu okuyup kpss yi kazanan insanı bir tutuyorsun. Yav bu adam devlet kurumunda görevli, devlet bir nevi bu adama emanet. Bu ikisini aynı kefeye koyabiliyorsan sende de at gözlüğü var demektir.
Hastahanedeki personeli, adliye personolini, eğitim personellerini asgari ücretli ile aynı kefeye koyuyorsan sende akıl tutulmasındasın.
Sen koskoca devletin personeline açlık sınırından 1 tık yüksek maaş veriliyor. Bu personellerin moral motivasyon bitmiş durumda.
Görevini suistimal edenler illaki var bu ayrı bi konu ayrıca ben demiyorum ki asgari ücret yeter fazla yanlış anlaşılmasın. Ev kiralarının 10bin seviyelerinde olduğu bu günlerde asgari ücret zaten çok çok yetersiz.
Ama sonuç olarak yıllarca okuyup türlü türlü sınavlardan mülakatlardan geçmiş inanla vasıfsız insanı bir tutuyorsan sende gerici zihniyetin bi parçasısın.
Bazı arkadaşlar tüm memurlar eşit almıyor doktor polis 20k dan fazla alıyor demiş. Gel birde burdan yak.
Doktor hemşire ebe dediğin insana canını emanet ediyorsun, bir yanlış kararı ile bir yanlış haraketi ile hayatın çekilmez hale gelir. Adamın yaptığı iş bu kadar kritik sen gelmiş 20k alıyor işte yazmışsın. Polis dediğin asker dediğin personel hayatını riske atıyor. Tüm gün it kopuk ile uğraşıyor sen 20k alıyor demişsin. Öğretmene 18k demişsin o insan senin çocuğuna hayatı boyunca etkisinde kalacağı eğitimini veriyor.
Tekrar söylüyorum görevini suistimal edenleri konuşmaya zaten gerek yok Allah ıslah etsin onları.