inceprivate adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sorularım seo alanına mı giriyor bilmiyorum,
1. blog sitemi google haberlere kayıt yaptırdım buradan gelecek hiti görebiliyor muyum ve telefonlara bildirim vs gidiyor mu acaba , diğer haber siteleri gibi??
2. semrush dan bakıyorum 1.5 2 milyon Backlink yazıyor bu normal mi
3. içerik girişi yaparken makalede <h2> x</h2> <h2> xxx </h2> diye yazı yazıyorum ayrıyeten bunları Rank Math da faq lara ekliyorum bu yazıya zarar verir mi. (faqlarda başlık aynı ama cevabı kısa net yapıyorum aynısını yazmıyorum.)
4. her makaleye 10 tane faq ve youtube videosu ekliyorum devam etmeli miyim ayrıyeten site:xx diye aratınca faq sekmesi çıkmıyor yazılarda veya en fazla 2 tane çıkmış oluyor geri kalan neden çıkmıyor acaba ?
5. search console u sıfırlayabiliyor muyuz acaba , geçmişte deneme vs yaptığım bir site vardı indexlerini manuel sildim ama bazı sayfalar bulunamadı diye gri gösteriyor silmenin yolu var mı

biraz fazla ama , şimdiden teşekkürler
Google haberler'den kolay kolay hit gelmez hocam, tek avantajı yayınladığınız içeriklerin hızlıca index almasını sağlamasıdır.

Milyonlarca backlink normal değil, binlerce link (referring domains) bile normal değil.

FAQ'lerde soruları ve cevapları olduğu gibi yazmanızı öneririm. Hatta paragraflardan alıntı yapmak yerine, içeriklerinizin en altında "[X] ile ilgili sıkça sorulan sorular" (h2) başlığı altında soruları (h3), cevaplarıyla (p - normal paragraf) listelemenizi öneririm. Zaten aramalarda sadece maks. 2 adet soru çıkar, daha fazla çıkmaz, google bu konuda güncelleme yapmıştı. Ancak siz istediğiniz kadar soru cevap girebilirsiniz, google kullanıcı için en alakalı olanlarını seçebilir.

Search console'da birçok veriyi ortadan kaldıramazsınız, ancak zararı olmaz, onları siz sadece bildirim mesajı olarak görün.

YFlores adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kıymetli bilgileriniz için çok teşekkürler, tanıtım yazıları üzerinden link alıyorken bundan sonra sizin bilgilerinizden faydalanacağım. Anchor textleri gereğinden çok kullandığımı fark ettim.

Link çeşitliliği açısından organik trafik alan haber tarzı sitelerden tanıtım yazılarına ek olarak dofollow/nofollow profil linkler, linkinbio linkler ve firma tanıtım tarzı yerlerden linkler alıyorum. Aşırıya kaçmadan ve çeşitli sayfalara bölerek yapmaya çalışıyorum. Bu linkleri indexletmek adına 3 adet siteye botla içerik girdiriyorum ve şuan hepsinin news kaydı var. Bu konu üzerinden birkaç sorum olacak.
Öncelikli olarak bu şekilde linkler sizce fayda sağlıyor mu? çoğunluğunu açık url şeklinde alıyorum. Kimi anchor text yazılabilenlerde ise long tail şeklinde link alıyorum.
Bu news kayıtlı sitelere aldığım linkleri indexletmek adına footerına veya son yazılar kısmının altına açık url şeklinde ekliyorum. Bu linkleri anchor text olarak girmek ile açık url girmek arasında bir fark olur mu?
Eklediğim linklerin çoğu 1-2 gün içerisinde Googlede index alıyorlar, linki googlede arattığımda linkin kendisinden sonra newsli sitelerde paylaşılan içerikler de index almış oluyorlar.
Asıl merak ettiğim soru bu şekilde index almış bir link Search consoleye yansıması için yeterli midir? Yani bu işlem sonucunda Serpde index almış olması search consoleye yansıması için yeterli midir? Googlede index aldıktan sonra onu sitelerin footerinden kaldırırsam Search consoleye yansıyıp yansımaması adına herhangi bir fayda sağlar mı?

Ek olarak sosyal imleme denilen içerisinden binlerce link çıkılan sitelerin sizce bir faydası var mı?
Bütçe dahilinde olabildiğince alakalı ve organik trafik alan sitelerin yanına ücretsiz olarak desteklemek adına yaptığım bu yöntem etkili midir? Bunlar dışında ücretsiz olarak ne yapılabilir? Olabildiğince az spam link çıkışı olan ağırlıklı nofollow olan edu sitelerinden arada birkaç link almak sizce faydalı olur mu?
Site XXXX ile alakalı olsun, XXXXönerileri, XXXXsevenler gibi blogspot, medium, tumblr gibi ücretsiz bloglar açılsa, yaklaşık 10-20 makale girişi yapılıp hareket kazandırmak adına yorum, sosyal imleme, profil linklerle desteklense ve birkaç hafta sonrasında ana siteye birkaç link çıkışı olsa. Bu esnada sektörle alakalı büyük sitelere de farklı link çıkışları yapılsa ücretsiz şekilde yapabılabilecek faydalı yöntemlerden olur mu? Bunu bir katman daha besleyerek bu sitelerden farklı bir siteye, o siteden ise ana siteye çıkış yapılmak istenilse hem gizlilik açısından hem de süreç açısından nasıl tavsiyeleriniz olur?

Sorular biraz uzun oldu, kusuruma bakmayın. Bu gönderiz R10 üzerinden okuduğum en faydalı içeriklerden oldu. Şimdiden teşekkür ederim.
Rica ederim.

Popüler sitelerden profil, bio hatta yorum linkler (yorum link alırken mutlaka isminizi veya markanızı kullanın) bile alabilirsiniz. Bunlar doğrudan sıralamaya etki etmese de, dediğiniz gibi, backlinklerinizin çeşitlendirilmesine yardımcı olur. Bi anda onlarca link almak yerine, arada sırada, haftada 1-2 tane alabilirsiniz. Google news kayıtlı bloglarınız ile indexlettikten sonra da bu bloglarınızdan linkleri sayfaları (eğer ayrı sayfa oluşturduysanız) ile beraber kaldırmanızı öneririm, o sayfaları da bloglarınızın ana sayfasına 301 yönlendirmesi yapabilirsiniz. İz bırakmamak yaşamsal önemdedir. Bu tür indexletme yöntemlerinde açık URL kullanmanızı öneririm.

Search console'a yansıdıysa yeterlidir, hatta indexlenmesi de gerekmiyor, google linki gördüyse sıkıntı yok zaten, indexletmek için de uğraşmak zaman kaybı.

Sosyal imlemeler genelde ikinci katman linkler olarak kullanılır, ancak popüler sosyal imleme ve sosyal medya platformlarında sitenizin sayfalarını paylaşabilirsiniz. Doğrudan etki etmese de, sosyal sinyaller dolaylı yollarla sitenizin güvenilirlik kazanmasına yardımcı olabilir.

Dediğim gibi, backlinkler konusunda daha fazla detaya inemem, bu bilgileri paylaşmamın sebebi sorular sormanızdır, bu konularda açık uçlu soruları yanıtlamak ise doğru olmaz, nitekim backlink stratejilerinin projelere özel geliştirilmesi gerekir.