Wise kötü olduğu falan yok. O, o kişilerin yaptığı iş modeli ve uygun olmayan, izahatini yapamadığı yalan dolanlardan dolayı. Wise düzenli olarak size paranın kaynağını sorar. Bu onların politikaları gereğidir. Açıklama yapamazsanız ve hesabınızı şikayet ederler ise (gerekçe ile) sorun illa yaşarsınız. Ödemenizi stripe gibi sanal pos ile alırsanız paranızı buraya aktarım yaparsınız.
Muhasebe zorunlu değil fakat, muhasebe için dosyalama yapmak zorunlu. Sonuç olarak vergi vericeksiniz. Bunu kendiniz yapabilecekseniz sorun yok. Ama burada fatura formatı sorusu, ödeme, IBAN vb sorular soruyorsanız muhasebe işini asla yapamazsınız demektir. O daha karışık ve kolay değildir. Bir muhasebeci bulun ve çalışın. Yine hesap açarken hesap açılış ücreti size sorun olucaksa muhasebe ücretleri sanal ofis ya da fiziki ofis gibi giderler sorun olucaktır. Amaç vergiden kaçınmak ise ve TL ile para kazanıyorsanız UK sizin için uygun değil. Buda nacizane tavsiyem olur.
Yok aslında o paralar sorun değil de boşa gitmesin demek istedim.Tr şirket gibi aynı muhasebeci mi tutmak gerekli ? Bunu çoğu söylemedi bilgi istediklerim.Amaç tr şahıs şirketindeki vergi olayını azaltmak tabiki .Şahıs şirketini yeni kapattım daha az vergi olayına bakıyorum.
Sitem hesapsatinal.net stripe onay verir mi o da muamma o yüzden boşa da açmak istemiyorum önden herşeyi öğrenmek istedim.Şirket açma hizmeti verenlerle açmış olanlar farklı söylem yapabilir o yüzden her tarafı dinlemek istedim kısacası.