Bu yazdıklarım her memuru etkilemez ama ,
Her seçimde devlet memur alımı yapıyor ve son 2 3 yılda o kadar yalandan yere memur alımı yapıldı ki ortalık boş boş gezen memurlar var.
Edindiğim tecrübe ve bilgiye göre şu an
devlet memurların %10'luk kısmı çalışmıyor, bakınız az çalışıyor veya işini yapmıyor demiyorum asla çalışmıyor sabah işine gidip kartı basıp akşama kadar çay kahve yapıp akşamda kartı basıp evine gidiyor.
Memurların %10lik kısmı memur oldum salla başı al maaşı iş garantim var diyerek yapması gereken işi yapmıyor
memurların %30'luk kısmı ise önünde iş olmadığı için oturuyor ( Bunun sebebi memurlar değil devletin yanlış memur dağıtımından kaynaklanıyor. örnek kırsal kesimde nüfus müdürlüğünde 10 tane memur var ve günde 100 işlem yaparken büyük şehirde 10 memura 2000 işlem düşüyor.)
%20'lik kısım ise işinin hakkını verirken Geri kalan kısım ise yapması gerekenden fazla iş yapıyor.
Tüm memurlar 11bin maaş alınıyor gibi algı yapmanıza katılmıyorum. Şu an bir diş doktoru polis öğretmen savcı tapu memuru gibi bir çok devlet memuru bu dediğiniz rakamların kat ve kat üstünü alıyor.
Misal göreve yeni başlayan bir polis 18k maaş aldığı yazıyor. Yaklaşık asgari ücretin 2 katından fazla (döner sermaye hariç)
Hemşire 24k maaş alıyor (döner sermaye hariç)
neyse söyleyecek çok konu varda ....
Adliyeden istifa edeli 3. yıl oldu. O günden bu güne kadar binlerce adam alındı.
Hala alınmakta.
Yeter mi? yetmiyor. Ben sabah 8.30 gece 3'e kadar çalıştığım günleri biliyorum. Ben 8de işten çıkınca oh bu gün erken çıktık diyordum. Mesai ücreti falan da yok ha. Hayrına sözde "vatan millet sakarya" için çalıştık. Evlendim yıllık izin vermediler iş çok diye. Bilip bilmeden yazmak pek hoş değil. Rahat yerler her zaman vardı olacakta ancak bu tüm memurlara göre değildir.
Maliyeler çok çalışır mesela. Maliye de işini beğenmeye "adliyede 1 hafta çalışta aklın başına gelsin" denir.
Bu maliyenin az iş yaptığından değil; adliyenin daha çok iş yaptığındandır. Yoksa Maliyelerde yoğundur gayet ancak mesai dışı yoktur.
Şuan bir memur sıradan memur bu arada " üst" kademe diyeceğimiz memurlar hariç. İşte hakim savcı, doktor, diplomat v.s gibi memurların maaşları çok çok iyi.
Sıradan bir memurun maaşı ile asgari ücret neredeyse aynıdır. Yaptıkları iş kıyasına girilemez tabi ki çünkü işçi olup rahat çalışanda var memur olup zor çalışanda.