Geçmiş olsun.
Burada 3 durum ihtimali var görünüyor:
1.si bu ki kişiden biri sizin yerinize geçmek istemiş olabilir ve bunlar aralarında anlaşmış olabilirler. Çünkü ikisinde birden aynı sürede aynı çalışmama ve performanssızlık olması ihtimali çok düşük. Yani planlı bir durum söz konusu, sizden sonra çalışacak ve performans gösterecek olabilirler.
2.si normalde gerçekten çalışmaya niyetli tipler değillerse ve bu plansız anlık olarak yapılmış bir hareketse zaten sonraki iki ay içerisinde durum düşük performanstan ortaya çıkacak ve yönetim hatasını anlayacaktır. Sonrasında ne yapacakları onların sorunu.
3.sü ki bana asıl ilginç gelen kısım, 10 yıldır çalıştığınız kademe kademe ilerlediğiniz ve bölge müdürü olduğunuz bir şirkette, sizin işe aldırdığınız alt görevdeki kişiler sizi şikayet ediyorlar ve yönetim sizi dinlemeye bile gerek duymadan çıkışınızı verebiliyor. Burada çok garip bir durum söz konusu çünkü mantıklı değil. Orada başka bir konuşma / anlaşma dönmüş olabilir ve belki de bu anlık bir karar olmayabilir kimbilir... Önceden planlı mı değil mi orasını bilemem ama olma ihtimalini bir araştırın. Anlattıklarınıza bakılırsa durum göründüğünden daha dallı budaklı olabilir.
3.maddede 10 yıldır çalıştığım firma değil hocam sektör tecrübem 10 yıl. Olayın yaşandığı firmada 18 ay civarında çalıştım.
Bir yılı performans gösterip terfi aldığım dönem. Son 5-6 ayı bu arkadaşlarla çalıştığım dönem.
Zaten sizin de bahsettiğiniz gibi garip olan kısım herşeyin anlık gelişmesi.
Bir insanın bu şekilde çıkarılması için çok büyük bir hatası olması veya yüz kızartıcı bir suç işlemesi gerekir.
İk muduru ile yaptığım görüşmede de bize göre sorun yoktu sadece yönetim bize performans düşüklüğü nedeni ile işten cikisinizi yapmamızı istediler dedi. Valla herşey olabilir. Ama şuanda işten çıkarılmamin sebebini sadece patron biliyor.