Dedem eski zamanları anlatıyor o zamanda ülke ve ülke insanı darda ve bela içindeymiş, babam anlatıyor yine aynı şeyler o da gün görmemiş ben 30 yaşımı geçtim bende ülkeyi bolluk ve refah içinde görmedim... Eski filmleri izliyorum orada ki temada hep aynısı. Niye olmuyor abi? Anlayan var mı? Bu ülke üreten, didinen, dayanan dedeme hiçbir şey vermedi babasına bakan ve durumu göç etmekte arayan babamada birşey vermedi doğal olarak babamda bana birşey veremeyecek, tabi ki güzel dönemlerimiz oldu evimiz oldu arsamız oldu arabamız oldu ama ya zarar ettik ya başa baş geldik.
30 yaşını geçtim dediğim gibi ve her geçen gün benden biraz daha hayat kalitesi alarak gidiyor günler, eee ne zaman hehh oldum bee diyeceğim yada hehh olduk yaa ülkece diyeceğiz ki...
3 sene önce, kuzenim memleketimizde serbest muhasebeci olarak çalışıyordu anne babası desteği ile bir ev almak istedi dolandırıldı işleri kötüye gitti batırdı herşeyi bir çıkış kapısı olarak İngiltere ye gitmeyi denedi 3 senenin sonunda 0 ingilizce ve hiç iş deneyimi olmamasına rağmen ve üzerine pandemi çıkmasına rağmen dönercilik işinde ilerledi ve şuan eşini yanına aldırdı çocuğunu yanına aldırdı yaa ben oturduğu evi görüyorum dibim düşüyor, abi altında Mercedes arabası ile yani bu çocuk dönerci yaa çok mutluyum çok huzurluyum diyor adam gülüyor ya. Neden eskiler yapamadı - onlardan sonra ki nesil yapamadı ve biz göre göre hala yapamıyoruz...