Konuyu açan arkadaş bana kızacak ama maalesef kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz. Zamanında asgari ücretli ile aranızda fark varken kimsenin sesi çıkmıyordu hatta sırf hükümet güzellemesi yapmak için neler neler diyenler duydum. KPSS'den siz de girin siz de alın puanı memur olun deniliyordu biz o zamanda söyledik kimse kaale almadı. Bunun böyle olacağı belliydi. Ek olarak her seçim döneminde oluk oluk memur alındı. Bu ülkeye bu kadar memur fazla çok fazla sayıda memur haybeye maaş alıyor ülkeye zarar dedik memurların parasında mı gözünüz kaldı denildi. Velhasılı kelam bizim dediklerimiz çıktı ve ucu size dokunmaya başladı sizler de haklı olarak isyan ediyorsunuz ancak kamyonun freni patladı artık bu saatten sonra maalesef bu enflasyon verileri ile durumun tekrar toparlanması çok kolay olmayacaktır.
Ayrıca hangi memur yatıyor demişsiniz de tanıdıklarının yüzde 80'i memur olan biri olarak bizzat kendi söyledikleri laflar bunlar bizim uydurduğumuz şeyler değil yani. Tabi bundan asker ve polis gibi kolluk kuvvetlerini hariç tutuyorum. Bu iki meslek harici ülkede iddia ediyorum memur sayısını yüzde 80 azaltın hiçbir iş aksamaz.
Ek olarak zor durumda olduğunuzu anlatmak için asgari ücretli bizden daha iyi derseniz haksız olursunuz. 14 bin alıyorum demişsiniz hangi asgari ücretli 14 bin maaş alıyor. Ek olarak daha önce defalarca kez söylediğim bir laf var hala asgari ücretli bizden iyi diyerek mağduriyet yarıştıracaksanız kimse memurlukta sizi zorla tutmuyor özel sektöre geçiş yapabilirsizin.
Özetle ekonominin ne durumda olduğunu hepimiz biliyoruz ancak bu durumun en büyük sebeplerinden birisi de memur kesimidir bunu da hiç kimse inkar etmeyecektir diye düşünüyorum.