çok geçmiş olsun, bu akalazya hastalığı ile alakalı olabilir. ben de akalazya'dan muzdaribim. yediğim gıdaları ağı ağır yemek zorundayım ve az yemek durumundayım. tıkandığı zaman gözümden yaş getiriyor. sizde nasıl hocam belirtiler?
Psikolojik bir durum sanırım? Sanki hep aynı şeyi yaşayacak hissiyatindan dolayı bu duruma geldiniz sanırım ?
Geçmiş olsun . Allaha şükredin . Derdi veren Allah dermanını verir.
Dün ben yediklerim yüzünden ufak zehirlendim, şimdi çok şükür iyiyim ama yemek yerken tedirgin oluyorum. Bir kaç güne geçer herhalde bu tedirginlik.
Sizde bir psikologla görüşün bence iyi gelir.
yaşadığın travmadan dolayı psikolojik olarak bidaha olur endişesi ile yemek yiyemiyorusun hocam doğrumu anladım ?
Çok geçmiş olsun hocam. maddi manevi bir destek isterseniz elimizden ne geliyorsa yardımcı olmaya hazırız.
Psikolojik sanırım hocam, umarım kısa zamanda atlatırsınız.
Çorba gibi sulu yemeklerde de oluyor mu bu durum peki yoksa sadece katı yemeklerde mi.
geçmiş olsun hocam umarım tez zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz..
Hocam mutlaka psikolojik yardım alın, bu süreci atlatana kadar çorba veya daha kolay çiğneyebileceğiniz besinlerle günlük kalori ihtiyacını tamamlamaya çalışın. Yani tabii ki durumunu tam olarak açıklamaz ancak süreçte size yardımcı olması açısından Garcia etkisi başlıklı akademik makalelere göz atabilirsiniz.
Geçmiş olsun. Yaşadıklarınız hiç kolay birşey değil o yüzden çok fazla moral bozmamaya çalışın. Boğazınızdan geçerken bir korku oluyor anladığım. Sıvı şeyler tüketmeye, bu durumu unutturacak hobiler edinmeye çalışabilirsiniz.
travma yüzünden kalan hastalıkların ilacı kendinizdir , bir kız deprem geçiriyor üzerine kapı felan düşüyor evin atlında kalıyor ve o günden sonra kendi kendiliğine zıplama hastalığı oluyor ona benzer bi tramva olmuş
Herkese çok teşekkür ederim, destekleriniz için çok ama çok teşekkürler.
Suyu lıkır lıkır içebiliyorum, çorbayı içebiliyorum, yoğurdu yiyebiliyorum ama çoğunluk olarak katı gıdaları yemek ile alakalı sorunum var maalesef.
Şimdi hastaneden çıktım eve geçiyorum.
Sağlığınızın kıymetini bilin, inanın sağlık yokken ne kazandığınız paranın ne bulunduğunuz ortamın bir önemi kalmıyor. Son 2 aydır hayat kalitem düştü, yerle bir oldu
.
Psikolojik olarak ayrı fiziksel olarak ayrı kötüyüm.
Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
Bu hafta psikoloğa gideceğim, sürecin psikiyatrik mi gitmeli yoksa psikolog ile çözülebilir mi kısmında beni yönlendirecektir diye düşünüyorum.
Herkese huzurlu, sağlıklı günler dilerim. Allah kimseye yaşaymasın 🙏