merhabalar, geçen sene bir firma aracılığı ile marka tescil başvurusunda bulundum. 1500 küsür tl aracı firmaya ödeme yaptım. Başvurum takip etmesi vs için, şimdi turk patenten bakıyorum. Yayın Kararı geldiği söyleniyor. Açıklamada;
Başvurunuzun incelenmesi sonucunda ilan edilmesine karar verilmiş olup bu karara ilişkin yazımız tarafınıza gönderilmiştir/gönderilecektir. İlan tarihinden itibaren 3 ay (6769 sayılı Kanun kapsamında başvuru tarihi 10.01.2017 ve sonrası olan başvurular için 2 ay) içerisinde herhangi bir itiraz gelmemesi halinde başvurunuz tescil edilmek üzere belgelendirme servisine gönderilecek olup tescil ücretinin ödenmesi gerektiğine dair yazımız ilan süresinin bitiminden 1 ay sonra sonra tarafınıza gönderilecektir. İtiraz gelmesi halinde başvurunuz, 3 aylık (6769 sayılı Kanun kapsamında incelemesi yapılan başvurular için 2 aylık) ilan süresinin dolmasından sonra KHK''nın 8. maddesi / 6769 sayılı Kanunun 6. maddesi hükümleri çerçevesinde değerlendirilmek üzere itirazlar birimine gönderilecektir.
bu yazıyor. Firma beni geçen hafta arayıp 4 bin tl daha istedi. Aktif olması için ben ise buna itiraz edip ödemeyi yapmadım. Ardından türk patenti arayıp detayları öğrendim. Henüz bir ödemeniz çıkmadığını söyledi. Bu durumda o aracı firmayı devreden cıkarabilir miyim ?