selam
kisisel gelisim ya da motivasyon koçu degilim. yazdiklarimin herhangi bir bilimsel dayanagi da yok, varsa da haberim yok. o nedenle sadece nacizane kendi deneyimlerime dayaniyor.
cok cabuk sinirleniyorum
sabirsizim, hersey hemen olsun istiyorum
zaman yetmiyor gunler 48 saat olsa keske
bu dunyaya calismaya mi geldim ben
cok yanlizim, hic sosyal çevrem yok
heryerim agriyor, kütür kütür kutletiyorum
vb.
eminim aramizda pek çoğu bu sikayetlerden bir veya bir kaçına sahip.
malesef modern cagin sorunlari bunlar, cunku gunumuzun calisma ve yasam duzeni aslinda insan dogasina hic uygun degil bana kalırsa, son 50 yilda insanligin hizina yetisemeyecegi kadar hizli degisti duzenimiz, evet cok hizli adapte olan canlilariz bu duzene de adapte olduk ama bu demek degil ki bu düzene uygunuz ve hic bir sorun yok.
arkadaslar bu sorunları kaniksamayin. yapmaniz gereken aslinda cok basit, alışkanlık haline getirmesi zor evet ama bir kac ay kendinizi sıkarsanız emin olun sonu cok guzel olacak. ben 30 lu yaslarimda basardim, gec kaldim, keske hayatimin cok daha enerjik 20 li yaslarinda yapabilseydim.
iki eliniz kanda da olsa en az bir 45 dk boşluk yaratın, ama bunu uykunuzdan calmayin o zaman baska sorunlar cikar. o boslugu zaman yetmiyor dediginiz o cok onemli işlerinizden calin, sonrasinda goreceksiniz ki aslinda durum oyle değilmiş, aslinda cok zamaniniz varmis
bu 45 dk
yüzün
ya da bisiklet surun trafiksiz ortamda
ya da dans edin, terapi yapin
ya da kitap okuyun.
müzikle ugrasin
spor yapin
vs.
sadece ama sadece size ait olsun, ve de herhangi bir stres faktoru içermeyen bir aktivite olsun. yani kendime vakitayırıyorum diye gidip futbol izler, bilg oyunu oynarsaniz bir anlami yok

zihni boşaltıp vücudu rahatlatin. gevseyin biraz ya!
emin olun bu 45 dk size performans, hayat nesesi ve yaratıcılık olarak oyle bir dönecek ki, pozitif ruh halinizin yaninda kazandirgini zaman da ekstrasi olacak.
gunu kurtarmak icin saatler harcarken hunharca, hayatinizi kurtarmak icin 45 dkyi cok gormeyin kendinize
selamlar