Sen eve 14 bin vermeyi göze aldığına göre piyasa araştırması yapmışsındır. Piyasa ortalaması o civarda iken ev sahibinin 10 bin istiyor olması piyasanın gerçek değerinin 10 bin olmadığı gerçeğini değiştirmiyor.
Piyasada 14 binden daha ucuzu olmuş olsa sen ona giderdin 14 bini kabul etmezdin.
Piyasa alıcı ve satıcının ortak noktada buluşması ile oluşuyor.
Satıcı alabileceği en yüksek rakamı ister , alıcı ise alabileceği en düşük rakama almak ister.
14 bin veren var ama 10 bine razıyım diye bir mantık yok. Öyle ticaret olmaz. İstisnalar üzerinden genelleme yapılmaz.
Arada emlakçı ve galericiler olmasaydı yine sistem böyle işlerdi ki böylede işliyor senin yaşadığın şey sadece bir istisna.
Bizde geçen yaz piyasası 4k olan daireyi 2.5kya vermiştik. İlk 2-3 saat içinde gelip görenler anında tutmuştu. 4k desek yine tutulacaktı. Kişisel açtığımız ilana emlakçı adam bulup getirmişti

Bu piyasanın 4k civarı olduğunu değiştirmiyor. 2.5kya vermek bizim tercihimiz oldu o sıra.
Benimkiside aynı hesap hocam bende biliyorum evimi 8K dan daha yüksek tutar`a kiraya verebileceğimi fakat sonrasında bende kişisel ilan açtım evimi verirken pahalıya vereyim değil emanete ihanet etmeyecek, binanın huzurunu bozmayacak kişilere vermeye özen gösterdim.bu yıl %25 zamımızıda yaptık hatta fazlası teklif edildi istemedim. Bu işler gerçekten güvene, karşılıklı saygıya dayalı işler olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşımıza ev tutma olayına gelince aynı hesap değil mi? Ev sahibi bir tutar belirliyor emlakçı tutarı kafasına göre arttırıyor. Evet haklısınız biz öyle yada böyle bu evi tutmak zorundaydık o an ve tuttukta fakat burda piyasayı etkileyen emlakçı olmadı mı?
Son olarak ticarette "Satıcı alabileceği en yüksek rakamı ister , alıcı ise alabileceği en düşük rakama almak ister." evet katılıyorum ama hep bana mı denk geliyor bilmiyorum nasip olursa yarın arkadaşım için bir araba almaya gideceğiz arabanın sahibi üslubumuzu beğendiği için gerçekten çok güzel ikramlarda bulundu. Ben kendim için araba alırken veya satarkende karşı tarafın gerçekten üslübuna ve yaklaşımına çok dikkat ediyorum. Piyasanın en üst teklifini versin veya satan adam en dip fiyatını versin bazı insanlara kanınız ısınmaz ya benim bu adamdan alacağım mal bana yaramaz veya bu adamın parası bana yaramaz diyorum içimden. bunlar benim şahsi görüşüm ve düşüncem.
Lafı çok uzattık hakkınızı helal edin, işimiz muhabbet kırgınlık vb. olmasın değer verip yorum yazmışsınız. Hayırlı geceler diliyorum