En büyük kısmı atlamışsın hocam. Pazarlama
Ayrıca 1 madde de ben eklemiş oluyum. Müşteri geri dönüşümü de çok önemli. Müşteri bulması zor oluyor onu elde tutmaya 2. veya 3. kez alışveriş yaptırma yollarını kolaylaştırmak lazım.
Kalıcı küçük bir hediye verebilirsiniz sattığınız ürünün yanında. Site adı v.s. olduğu bi kalem olabilir örneğin.
Fatura da , koliniz de v.s. geçirebildiğiniz her yerde markanızı yazın. Tekrar size ulaşmasını kolaylaştırın.
Henüz bir pazarlama faaliyeti içinde değilim hocam dolayısıyla anlatacak birşeyim yok o konuda hala altyapı çalışmalarına devam ediyorum.. Web sitemide %100 bitirirsem inşallah sonrasında düşünbilirim.. Maalesef shopifycılar gibi çalışamıyorum

Diğerlerinin de hepsi pazarlamanın adımları sayılabilir dediğim gibi henüz sıfır satıştayım.. Ana odağım kendi web sitem %20 gibi dev komisyonlar alıyor pazaryerleri hal böyle iken ana odağımda onları tutma planım yok. Onları bir basamak bir destek olarak kullanıp kendi sitemi ana odağım olarak tutmak planım.. Bu arada yeri gelmişken şunu da ekleyeyim pazaryerleri ile rekabet etmek hayalinde değilim.. O kadar güçlüler ki bu sadece hayal olur.
Selamlar
@zekikaynak; çok güzel yazmışsınız elinize sağlık ama arkası yarın dizileri gibi olmuş en heyecanlı yerinde bırakmışsınız.
Devamını getirseneniz hocam, gayette güzel yazıyorsunuz ama henüz maceranın başı devamınıda çok merak ediyorum doğrusu.
Sağol hocam açıkçası bundan sonrası için henüz yazacak birşeyim yok.. Ben kendi web sitemi kuruyorum ama bir tasarımcı hastalığı olarak her şeye çok fazla takıyorum.. Örneğin woocommerce'in standart hesabım sayfası beş para etmez rezalet bir tasarıma sahip olduğu için benim o şekilde kullanmam mümkün değildi nerdeyse 2 haftamı o konuda hiç ettim gibi gibi

Bundan sonrası satış pazarlama olacak orası kesin resmi işlem yok artık. Ancak dediğim gibi henüz benim için o yol da başlamış değil..