Merhabalar,
Yakın zamanda dünyamıza giren chat gpt direk olarak hayatımıza etki etmeye başladı ben bir bilgisayar mühendisi olarak bir çok alanda kendisinden teorik bilgi almaktan büyük zevk alıyorum. Gelelim bugünkü konumuza evet gerçekten
chat gpt'ye halı saha kadrosu kurdurtttum.
İş yerinde çalıştığım arkadaşlarım/abilerim ile uzun süredir bir halı saha maçı yapmak istiyorduk fakat bir türlü denk gelmemişti. Maçı geçtiğimiz cumartesi akşamı yaptık. Kimse kimsenin nasıl oynadığını bilmediği için kadro kurulumu sırasında da dengesiz bir takım kurdurtmak istemedik ve aklıma chat gpt'yi test etmek geldi.
Chat gpt'ye aşağıdaki gibi bir propmpt verdim. Senden bugün bir koç gibi davranmanı istiyorum. Öncelikle oyuncuların mevki ve negatif yönlerini analiz edeceksin ve puanlarına da dikkat ederek 6 vs 6 olacak şekilde 2 takım çıkaracaksın puanlar 100 üzerineden baz alınarak verilmiştir. Bu takımları oluştururken kullanman gereken veriler aşağıda bulunmaktadır.
[
{
"ad:"XYZ",
"puan":"80",
"mevki":"Orta saha",
"negatifyön":"sigara kullanıyor, uzun süredir top oynamadı"
}
]Toplam elimizde yer alan 12 kişiyide yukarıdaki gibi tek tek yazdım ve chatgpt'ye gönderdim.
SONUÇ OLARAK
Chat gpt 2 adet 6-6 olacak şekilde kadro kurdu kadrolar gerçekten kalecilere vs dikkat edilerek kurulmuştu. Bu prompt sonrasında takımların genel puanlarınıda hesaplamasını istedim.
Takım 1 : 78.3
Takım 2 : 68.9
olarak kurmuştu, maç sonucuna gelirsek 68.9 puan ortalamasına sahip olan
Takım 2 10 - 8 skor ile kazandı. Chatgpt'nin güzel bir analiz yaptığını ve bizide oldukça tatmin ettiğini düşünüyoruz.
Forumda sürekli ticaret konuları hakim olduğu için bu başlık altında farklı bir deneyimi anlatmak istedim. Okuyan arkadaşlara teşekkür ederim.