Benzer kitlenin mantığı şu değil mi?
Mesela sağlık sektörü ile ilgili sitene link alacaksın. Yine karşı sitenin sağlık olmasını istiyorsun çünkü oradan tıklandığında gelen kitlenin sitemizde gezinme ihtimali yüksek ve tıklama alma şansımız da yüksek.
Şimdi kapalı bir siteden link almaktan bahsediyoruz. Bu site ister alakalı sektör olsun ister alakasız sonuçta zaten kapalı ve oradan hit gelmeyecek. Bu noktada alakalı sektör olmasına gerek yok diye düşünüyorum.
Ama üstteki yorumlarda 2'nci regden sonra backlinkler geçersiz denilmiş bu konuda bilgim yok.
reel trafik aktarimi yapan backlink elbet dahay kıymetlidir ancak bu demek degil ki backlink trafik aktarmiyor ise degerli olamaz. benim kastettiğim şey biraz farklıydı.
simdi r10 forum sitesi, sen alakasiz gorunen kuyumcu sitene de link alsan faydasi olabilir.
ama sonra o kuyumcu sitesi kapatip onun linkini 301 ile film sitene aktarirsan ayni fayda olmaz, ama yeni bir kuyumcu sitesine yönlendirirsen faydasini da yönlendirebilirsin.
buradaki yonlendirmede eski sayfa yeni sayfa, anchor vb onemlidir. cunku 301 ile ssdece backlinkleri degil, herseyi yonlendiriyorsun.
o nedenle sadece backlinki var alayim 301 cekeyim mantikli bir hamle degildir