cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu acayipliklerle bir de yayıncıyı uğraştırıp, yayıncının yeni içerik üreteceği zamanı da çalıyorlar.
Muhtemelen burada çalışanlara yönetim hedef veriyor, onlar da hedefleri tutturmak için kestirmeden yayıncıyı düdüklüyorlar. Halbuki Pinterest'te sitenin 70K sektörle alakalı takipçisi var. Her yeni içeriğin pinini sadece takipçilere mail atsalar hedeflerini tuttururlar. Biz de pinterest için içerik üretirdik.
Örneğin bir sitede günlük pinterest hiti 700'dü. Tuttular orjinal sayfaların pinlerinin linklerini kategori sayfalarındaki pinlerle değiştirdiler. Orjinal pinler kayboldu. Hit önce 250'ye düştü şimdi 100-110 arası değişiyor. Kategori sayfalarını ziyaretçilerin Pinlemesi imkansız. Bir ziyaretçinin de bir site ile ilgili tüm pinlerini algoritma öne çıkarmaz. Bir de bazı pinlerde adsense vinyet reklam kodları da var. Adsense hesabımı da banlatacaklar! Dedim ya çakal bunlar. Ben de kategori sayfalarını robot.txt sayfasında pinterest botlarını dışladım ama saygı duymuyor hala tarıyorlar. Kategori sayfasına gelen hit de kalitesiz. Kaliteli reklam veren de çekilmeye başladı. Reklam açık arttırma değerleri düştü. Sonra tüm kategori sayfalarını pinterest'ten gelen ziyaretçilere engelledim. Şimdide o sitede pinterest'ten ziyaretçi istemiyorum. Önceki mesajda görüldüğü gibi tüm içeriklerimi kaldırmaları için telif bildirimleri gönderiyorum. Şimdi boş pinterest çalışanları başka kerizleri bulsun, hedeflerini tutturmak için onları sömürsünler. Dediğim gibi facebook candır.
Facebook konusunda ben de aynısını düşünüyorum. Türkçe içerik ile çalışıyordum önceleri, facebook sayfalarım vardı. Sonra aptallık edip işletme hesabını çaldırdım. Sayfalar gitti
Şimdi ingilizce çalışıyorum, facebook sayfam yok maalesef. Yeni açtım, o da büyümüyor bir türlü. Geçen ay birinden sayfa aldım, çöp çıktı. Pinterestin kolaylığı şurda; takipçi olmadan da trafik veriyor. 3 yıl önce tek siteye günlük 20k ziyaretçi çekiyordum pinterestten. Şimdi iyice azaldı. Bu yılı da çıkarsın yeter diye bakıyorum artık. 2 ayrı youtube projem var, sonbaharda onları hayata geçirmeyi düşünüyorum. 5 yıl da ordan kazansam yeter