Sen konuyu yanlış anladın, com.tr alan adam isminin markasını tescillerse aynen benim dediğim gibi daha sonra bu işe girmek isteyen .com uzantılı domainin sahibine domaini kullandırtmaz.
Bana bu konuda ihtarname geldiği ve marka avukatları ile görüştüğüm için rahatlıkla yorum yazabiliyorum.
Senin dediğin com.tr ilk adam aldı kullanıyor ama marka tescili yok .com uzantısınıda başkası daha sonra alırsa evet kullanabilir.
Sen al bakalım meta.com.tr veya facebooklaylay.com gibi bir alan adı kullanabiliyormusun.
Hocam inan ne diyorsun anlamadım. Meta.com.tr alaka şimdi? Ben diyorum ki sen .comu seneler önce almış bir adamın domainini elinden alamazsın. Adam seneler önce almış domaini, sen gidip com.tr alıp marka tescili yaptırıp adamın domainini elinden alabileceğini mi sanıyorsun? Yanlış biliyorsun, yanlış yönlendiriyorsun. Togg.com, Nissan.com davalarını bir oku bir ara. Togg kendi domainini alamadı sen mi alacaksın bir marka tesciliyle?
Com ilk kim aldıysa onundur. Bitti gitti.
30 TL'ye com.tr uzantı alıp milletin domainini elinden alma hayallerinizden uyanın yani yok öyle bir dünya.