😆 O zaman TOGG'a söyleyin, togg.com'u almak için tekrar başvursun. Com ilk kimin aldıysa onundur. Sen adamdan seneler sonra com.tr alacaksın bir de gidip "Benim markama tecavüz ediyor." diye dava açıp domaine mi çökeceksin? İşler böyle ilerlemiyor maalesef. Aynı sektörde çok rahat bir şekilde faaliyet gösterebilir.
Sen konuyu yanlış anladın, com.tr alan adam isminin markasını tescillerse aynen benim dediğim gibi daha sonra bu işe girmek isteyen .com uzantılı domainin sahibine domaini kullandırtmaz.
Bana bu konuda ihtarname geldiği ve marka avukatları ile görüştüğüm için rahatlıkla yorum yazabiliyorum.
Senin dediğin com.tr ilk adam aldı kullanıyor ama marka tescili yok .com uzantısınıda başkası daha sonra alırsa evet kullanabilir.
Sen al bakalım meta.com.tr veya facebooklaylay.com gibi bir alan adı kullanabiliyormusun.
Toggun detayını takip etmedim togg.com kimdeyse ve marka tescilini yapmışsa alamaz tabiyki veya marka tescili yoksa bile elektirkli araba ile ilgili bir sektörde bu domaini kullanmıyorsa markaya tecavüz olmaz yine alamazlar elinden.