Pinlerin görüntülenmesi arttığında, siteniz organik veya spam hiç farketmiyor, görselleriniz bir şekilde başka domainlerde yayılmaya başlıyor. Youtube, ******, ok.ru, VKontakte veya başka sitelerde birileri sizin görsellerinizden hit çekmeye başlıyor. Sonra arama motorları da bu pinleri indekslemeye başlıyor. Sonra bu kopyalanan görsellerinizi dikkate alıp sizin pinlerinizi spama sokuyor ve domain rezil oluyor. Kopyalanan içeriğiniz için telif bildirimi göndermekten dermanınız kalmıyor. Neredeyse tüm sitelerimde yaşadığım kısır döngü bu. İyi bir siteniz varsa Pinterest'e bulaştırmayın derim. Pinterest botları robots.txt sayfasına da saygı duymuyorlar. Botlarını engellesiniz de görselleri yine dizine alıyorlar. Ben Pinterest'ten kurtulmaya çalışıyorum başkaları can atıyor. Dünya ilginç bir yer
Hocam içeriklerinizin hepsi telifli mi acaba? Ben de benzer problemler yaşıyorum. Pek çok site hazırladığım görselleri çalıyor, ve kendi sitelerine trafik çekmek için spam yapıyorlar. Benim içeriklerimin telifi yok maalesef. Telif itirazı da yapamıyorum pintereste.