2017 de dünya gözde ameliyat olmustum. "Göz derecesi ömrün boyunca tamamen 0 kalamaz. Göz yaşayan bir mekanızmadır yıpranır siz ise buna bakmakla korumakla yükümlüsünüzdür. Numaranız artsa dahil Ameliyat öncesi durumuna dönmez daha iyi durumda olursunuz." Bana doktorum bunları söylemişti. Ablamda en az 10 yıl olmustur gözleri iyi masallah hala. Benim gözlerimin ikiside 1.5 dereceydi uzagı görmüyordum 2 metre otedeki yüzü bulanık görüyordum. Suan gözlerimin ikiside neredeyse 1 derece oldu astigmat gibi ama bunu hangi doktora gittiysem çok normal bir durum olarak acıkladılar. Net görüyormuyum? evet neredeyse ameliyat sonrası kadar net görüyorum astigmatımın olması suan görüşümü yaşam kalitemi düşürmüyor.
Benim de tecrübelerime göre lazer sonrası numara artması olagan bir durum. En son 1.25 ölçtü doktor ama duvardaki tüm harfleri hala okuyabiliyordum. Siz eğer hala net görüyorsanız düzenli muayenenizi oluyorsanız endişe etmeyin derim.
Birde iyi birşeyse doktorlar niye gözlük takıyor hala diye bir muhabbet vardı. Bunu ameliyat sürecimde bizzat neden olduğunu anladım herkese yapılamıyor şartlara uygun olmanız gerekiyor. Ameliyat öncesi En son beyin MR ı cektirmek durumunda kaldıydım göz arkası damarlarımda sıkıntı vardı tansiyon yüksekti. Baya muayane olmustum lazer olabilmek için.