Bankalar alırken de, verirken de bu konularda titizdir. Örneğin Ziraat Bankası'nda benim başıma da tam tersi bir olay geldi.
Yüklü bir miktar çekmem gerekiyordu. Vezneden bu imktarı aldım. Ancak nasıl olmuşsa 100 lira eksik verilmiş. Bankada yüklü miktar olduğu için saymak istememiştim. Eve gittiğimde eksik olduğunu fark ettim. Ertesi gün bankaya gidip durumu izah ettim. Aslında eksik olan 100 lirayı vereceklerini tahmin etmiyordum. Ben durumu izah edince hemen banka müdürü karşıladı. Bir anlımdan öpmediği kalmıştı. Beyfendi siz neredesiniz, size eksik verdik diye gece geç saatlere kadar burada hesap denetimi yapıp işin içinden çıkamadık deyip, eksik verdikleri için özür dilemişti.
Yani bankalar çıkan ve giren paradan çok ciddi şekilde yükümlülükleri bulunmakta.
yüklü para çekıyosun senden para kazanacaklarki seni düşünüyorlar ben tefeci olsam bende alnından öper 100 tl yi veririm şaşırılacak birşey yokki misliyle geri alacaklar zaten