Merhabalar,
Bursa'yı bilenler bilir seneler önce (yaklaşık 10 sene önce) Altıparmak muhitinde oturmak lükstü yani şuan oturduğum yer, (şimdinin Özlüce'si düşünebiliriz) gel zaman git zaman tabi buralar artık son Suriyeli, Afgan ve Kenyalılar (İş portacı) 'dan sonra artık eski lükslüğü kalmadı hatta şuan oralarda oturmak mı Allah korusun diyor millet

Neyse ben çalışıyorum pek apartmanla alakam yok sabah işe gidip akşam gelirim.
Apartmanımız A ve B blok olmak üzere 2 adet blok ve yaşadığım semtte binalar bitişik.

Geçtiğimiz senelerde kışın bodrumdan dumanlar falan geliyor bizim kaç defa polis, itfaiye falan geldi çağırdık.
En son geçenlerde itfaiye falan gelmiş yani apartmanımıza birilerinin girip bodrumda kaldığından şüpheleniyoruz hatta şüphelenmiyoruz eminiz.
Yaklaşık 2000'den beridir aynı apartmanda oturuyoruz ve 2-3 sene önce apartmanın bodrumunda önüne gelenin eski eşyalarını attığı eşyaları adam tuttuk temizlettik ve tertemizdi.

Ara sıra inip baktığımızda ise yataklar yorganlar falan vardı bodrumumuz da A ve B blok birleşik, bodrumdan yan bloğa geçiş yapılabiliyor, her dairenin sığınağı var.

Biz A Blok'ta ikamet ediyoruz ve B Bloğun bodrum katında ise travestiler kalıyor, bütün gün insan trafiği var en az günde 20 kişi girip çıkıyor 2. katta oturuyorum kapı sesi geliyor bana duyuyoruz bütün gün aşağı inenleri.

Dün ise yani Cuma günü, babamlar geçmişte yaşanan olaylardan dolayı babam ile annem bir tane demirci çağırıp bodrum girişine kapı yaptırıp yani güvenlik önlemi almak için çağırıp fiyat alıp ardından apartman hanelerinden para toplayıp yaptırmak için demirciyle babam bodrum katının oraya inmişler, ardından orda yatan 2 kişi görmüşler sızmış şekilde.
Korkudan çıkmış tabi bizimkiler geri o sırada da ben geldim iş yerinden polis çağırmışlar bekliyorlar.

Dedim bişey olmaz gelin girelim sızmıştan korkacağınıza diriden korkun bir sıkımlık canları var, velasıl ben geldim girdik elimde motor kaskım vardı ani bir durumda kafasına geçirmek için
Velasıl girdik baktık kimse yok, şüphelendiğimiz durum ise bu yan bloğumuzdaki genel eve gelenler bu aşağı alıyorlar bu aşağıda sızanlar ben tek girdim göremedik kimseyi, ardından polis eşliğinde yine baktık kimse yoktu oysa apartman çıkışlarını da tuttuk.

O sırada bunların pezeven-kleride var o da laf dinliyor ele başı yani...

Şüphemiz genel eve soktular insanları polis de geldi baktı kimse yok gerisin geri gitti.
Polisin takındığı tavır ise beni sinirlendirdi ben onu bulsaydım tembihleyip geri yollayacaktım diyor siz kendi önleminizi alacaksınız diyor, tamam biz önlem alacaz da kardeşim bu adam ceza almıyor mu özel mülke izinsiz girmiş.

Velasıl yanda ne döndüğünü bilmediğimiz belki sentetik hap ticareti bile dönüyor olabilir, biz A Blok sakinleri olarak oranın insan trafiğinden bile şikayetçiyiz B bloktakileri düşünemiyorum...

Bugün ise bodruma gerekli önlemleri aldık, o tarafın girişine müdahale ederken bile 10 tane erkek girdi gözümün önünde girip çıkanlar hep belli giyim kuşam yok hayattan beklentileri olmayan aciz insanlar düzgün yaşantıları yok yani.

Sabahları işe giderken travestilerin kapının önünde kaldırımda oturanları da var mazlum sanırım inanın bir sürü şeyler var ben çok takılmıyorum da herkesin çoluğu çocuğu var annemiz babamız var biri çıksa bıçak çekse bişey yapsa Allah korusun.

Denk gelseydi benim tarafımdan bir ağız burnunu kanayasıya kadar dayağımı yiyecekti de yakalanmadı dua etsin...

Uzun uzuna anlattım dün ve bugün yaşadığım stres bana fazlasıyla yetti, sorum ise şu;
Bu genel evdeki yaşayanları nasıl def edebiliriz.

Anlamadığım konu zaten bu tarz insanlara para uğruna nasıl kiraya verebiliyosun kardeşim ya...