Dostlar Selam francahise hakkında ki düşünceleriniz nelerdir aramızda bu iş modelini kullanan arkadaşlar var mı ? Aydınlatırlarsa sevinirim iyi forumlar iyi hafta sonları
ben 2013 ' te dünyanın ve Türkiye'nin en büyük pizza markası olan bi franchaise aldım , o zamanlar 550 bin dolardı. (dolar o zaman 1.35 bandında geziniyordu)
yaklaşık 8 ay işlettim , 550K dolarım gitti,üstüne 11 tane icra açtılar,haciz geldi herşeyi aldı,sonra 2 tane harici marka zarar davası açtılar.
her ota boka ceza yazıyorlar.
neymiş efendim MAYDANOZ'u bizden niye almadın diye ceza yazıyorlar.TV lere reklam çıkıp,reklam masraf paralarını tüm bayilere eşit bölüp sana fatura ediyorlar 15 günde ödemeni istiyorlar.
sana sorulmadan yeni bir matbaa baskı insertleri gönderiyorlar , faturasını gönderiyorlar 15 günde ödemek zorundasın.
sen maydonozun en iyisini 1 liraya alacakken onlar sana 5 tl ye satıyorlar,
sen google a bin tl lik reklam çıksam mı diye düşünürken onlar sana aylık 20K reklam bedeli ödettiriyorlar,
sen 1.000 adet insert'ü 500 tl ye bastıracakken onlar sana 5bin tl ye fatura ediyorlar,
iş kurmak için ,o an ki mutlulukla basıyorsun imzayı,yavaş yavaş sana girmeye başlayınca anlıyorsun hatanı.
franchaise alacak paran varsa , git KENDİ MARKANI oluştur. sen millete bayilik ver
FRANCAHISE AKIL İŞİ DEĞİLDİR, aksini iddia eden bizden değildir