USDT'yi dolar sanmıyoruz, burada attığınız şeyin ne olduğundan haberiniz bile yok. USDT bir stabil coindir, dolara endekslidir %1 oynar maksimum. Ancak hükümetin baskıladığı Türk Lirası kuru ile serbest piyasada değerlenen dolar kuru arasında ciddi bir fark var. Burada onun sayesinde para kazanılıyor.
Revolut çok sıkıntı hocam, günlük kullanımda bile çok işlem olunca hesap kapandığına şahit oldum. Ondan ötürü bu tarz bir şey için risk edilmez bence.
Burası Binance'de P2P kısmı, ben bundan bahsetmiyordum. Benim konuda örnek olarak verdiğim Binance üzerinden direkt olarak kart ile alım yapmak. Tabi onda da işlem ücretleri ve kur farklarını hesaplamak gerekli.
Kesinlikle, bu işin sıkıntılı kısmı da burası. Şirket hesabı kullanılarak bir nebze risk azaltılabiliyor ancak yine de %100 problemsiz değil. Benim tanıdığım birkaç kişi birden fazla şirket hesapları ile yapıyor.
Arbitrajın ne olduğunu herkes biliyor, önemli olan nerelerde yapacağını bilmek. Ben denk geldiğim ve işime yarayan bir arbitraj fırsatını paylaşmışım. Kripto para borsalarından kar edebilirsiniz demişim. Boş beleş yanıtlar veriyorsunuz sizi sayıyla yolluyorlar sanırım.
Size binancenin sitesindeki bilgilendirme yazısını attım . Kestiği komisyon %2 geriye 3-5 kuruş bir fark kalıyor banka veya kredi kartıyla alırsanız. Binancede 1 usdt 1 dolar , bizdeki gibi 19.42 değil ki, 20.37 dan veriyor. Üstüne %2 lik kesintiyi de eklerseniz. Zaten binancedeki fiyata geliyor.
Belli ki hiç denemeden 1 usdtyi dolara eşit sanıp kar edeceğiz sanıyorsunuz . Ayrıca alım yapabilmeniz için paranın kaynağını gösterir belge istiyorlar .
Siz hiç alım yaptınız mı? Normal dolar kurundan kaynaklı falan sanıyorsunuz da ondan soruyorum
USD nin USDT ye 1:1 olduğu bir yer bulursanız güzel kar edersiniz ama sizin dediğiniz binance üzerinden yapılan işlemde sadece usdt almış olursunuz

İlk kısım için wise vardı galiba onda da adamlar zarar ettiklerini geç de olsa farkettiler. Şuan kapattılar .