*********** birisi ile güvenilir birisinin konuşma tarzında çok fark oluyor, herkes kolaylıkla anlayabilir yada ben kolayca anlıyorum sanırım. Yetenek haline getirdim . Ama tabii ki sadece konuşma tarzına bakarak almanızı tavsiye etmem, her zaman ilk alışverişi güvenilir bir ödeme aracılığı yerinden yaparım. Shopier-BiOnluk-R10 gibi gibi, ilk alışverişten sonra güven oluşmaya başlar zaten. Alıcı içinde satıcı içinde en doğrusu budur.

Benim işim Instagram’da, müşterilerimin neredeyse hiç biri R10’u bilmiyor bu yüzden burayı güven olarak veremiyorum fakat işim gereği yinede ön ödeme alabiliyorum, güveniyorlar bana. Konuşma üslubum, referans storylerim, web sitem ve gönderilerimin yorumları sayesinde güven verebiliyorum diye umuyorum. (Tabii ki Shopier, PayTR ile ödemede vb sunuyorum müşterilere hangisinden isterlerse alabiliyorlar çoğunlukla uğraşmayıp direkt Iban’a yapmayı istiyorlar)

Dolandırıcıların ortak olduğu bir mevzu var, çoğunluğu ödemeyi hızla almaya çalışır işi aceleye getirir (ama acele etmeyelim vb tarzı kelimeler kurar )

Örneğin dün Mustafa Düşünceli (forumda meşhur zararsız bir *********** arkadaş) bir konum üzerinden bana ulaştı, konuşma tarzından apaçık belli oluyor *********** olduğu. Numarası kayıtlı değildi bende ama anlaşılıyor gayet dolandırmaya çalıştığı, ödeme kısmına geldiğimizdede Iban’ı R10’dan atın dediğimde oraya erişimim yok vb dediğinde *********** olduğunu garantiledim, numarasınıda forumda arattım ve farkettimki Mustafa’ymış. Siz Mustafa Düşünceli misiniz? Yazdığımda engel yedim zaten.

Biraz uzun bir mesaj oldu, kısaca benim tavsiyem her zaman ilk ödemeyi aracıyla yapmanızdır. Aracı derken aracı olan insanları kastetmiyorum, güvenilir bir ödeme aracılığı sisteminden almanızı tavsiye ederim.