Clickbait kullanmayı pek sevmeme ama bu defa bilerek yaptım. Çünkü gerçekten şiddetle dikkat çekmek istediğim bir konu var!

Burada vergi sistemimizi, devletçiliği, hakkı hukuku, etiği, helali haramı, vatandaşlık bilincini vs. tartışmayacağım, başka konunun başlığı olsun o da. Eminim tartışmamız gerek ülkemizdeki vergi konusunu ayrıca ama başka sefere dediğim gibi!

Şimdi arkadaşlar gönül ister ki gençler çekinmeden, evrak kürek, vergi mergi külfetlerinden korkmadan, tüm konsantrasyonlarını girişimcilerine, üretmeye harcasalar, ancak malesef vergi cehenneminde yaşıyoruz desem abartmam, o nedenle de yukarıda yazdıgım kavramlarla her ne kadar ters düşse de, bazı şeyleri anlayabiliyorum. Milyarlar kazananlara, milyarlık vergi kolaylıları sağlanırken, vergisini tam ödese para kazanamayacak cebinden üstüne para verecek küçük ve orta ölçekli esnafın, girişimcinin çıkmazını da anlıyorum, ama dedim ya başka konuda tartışalım. E konuya geleyim o zaman

Güzel kalpli saf arkadaşım,
  • Bilmem kaç yıldır foruma üyesin, ticaret yapıyorsun, para kazanıyorsun, hatta platin kurumsal üyelkler almışsın falan "ben de şirketimi açtım" diye paylaşım yapma, bu zamana kadar vergi kaçırdıgını ne diye ilan edersin =)
  • Vergi vermem gerekiyor mu, şirketim yok sorun yaşar mıyım gibi alenen kendi kendini gambazlayıcı konular açma
  • İsterseniz + kdv ile fatura da keseriz deyip, normalde faturasız ticaret yaptıgını reklam etme
vs.

Burası senin kankiler kantinin değil!
Anne babandan nasihat aldıgın sıcak yuvan değil!
Dostlar meclisin, Halil İbrahim sofran değil!

Yanlış anlaşılmak da istemem ama burada üye veya değil kimsenin iyi niyetinden emin olamazsın. Adam sitesi için yardım konusu açıyor 2 dk sonra saldırı yiyor site, sitesini satışa koyuyor 1 haftaya içerikleri kopyalanıyor, anti seo yiyor vs. vs. kötü insan heryerde oldugu gibi burada da olabilir. Sen böle burayı ailen bilirsin, eş dost bilirsin, danışayım dersin, adam sana bir siyasi konudan ya da bambaşka birşeyden kızgındır, bilenmiştir sana, fırsat kolluyordur hoppp ihbar ve geçmiş olsun. Buna da gerek yok eğlencesine seni ihbar edecek işsizler bile vardır yani... Bakın 2 gün önce reklam girdim yeni bir projemi burada. saolsunlar hemen klasik wp-admin ve xmlrpc vb. şekillerde birşeyler deneyenler çıktı. 1 aydır açık sitede en ufak saldırı / sızma girişimi yoktu, buraya reklam koydugum gibi başladı, sevenim çokmuş ne diyim

Ben gerçekten bu kadar da -linç yiyeceğim belki ama- saflığı anlayamıyorum... Abi vergi vermiyorsun bari alenen reklam etme kendini!

Veya farklı bir örnek daha vereyim:

Devlet kafayı bu kadar vergilendiremediği online piyasaya takmışken, r10 gibi freelancer platformlarının başında gelen bir ortamda herhangi bir gizli maliye denetçilerinin olmadıgındn nasıl eminsiniz mesela Bugün yoksa yarın olmayacağından? Aslında onlar için maden bence bu gibi platformlar....

Herneyse, herşey heryerde konuşulmaz yani güzel insan!

selamlar