pek çok depremzede mağdur ve bu yardım yapılıyor gibi bilgiler kısmen doğru kısmen yanlış. şehirde birkaç noktada yemek ve yardım dağıtılıyor. bunun yarıya yakını resmi diğerleri özel yardım. ama maalesef asla yeterli değil. yardım meselesi biraz siyasileştirildi. siyasetten uzak sadece vatandaşa yardımcı olma odaklı bir çalışmayı ben görmedim kimse de görmedi. uzaktan davulun sesi hoş geliyor. yardım yeterli olmuyor deyince nankör ilan ediliyor insanlar. yaşamayan bilemez.
hocam depremin 2. ve 3. günü durum neyse bugün de aynı sayılır. insalar canını kaybetti. akrabasını kaybetti ailesini kaybetti. işini kaybettiler varlıkları çalındı eşyaları çalındı.
hem ölümü gördüler.
hem hainliği gördüler.
hem yalnızlığı gördüler.
hem işitmedikleri hakaret kalmadı.
barınacak yer sorun. kiralar sorun. yemek sorun. giyinmek, duş almak ve çamaşır yıkamak sorun. hava şartları çok zorladı.
yeterli olmasa da resmi olarak dağıtılan tek şey çadır. O da bir yere kadar. Geçen fırtına çıktı çadırlar uçtu. 2 3 kere sel oldu çadırların içindeki eşyalar berbat oldu. İnsanlar çok çok nadir ve zor şartlarda duş alıyor. Havuz medyasında bunları göremezsiniz. Ben orada yaşayan biri olarak duyurmuş olayım.
Çok az da olsa belki şartları iyi olan depremden az etkilenenler vardır. Ama durumu çok kötü olan bayağı depremzede var. Henüz giyecek yiyecek ve barınma gibi problemler çözülmüş değil. Herkesin bilgisi olsun. Yalan yanlış medyadan duyacağınıza birinci elden duyun.
Tam olarak beni anlattın, az bile anlattıkların.. + biz çadır bile alamadık.. Ben 2 defa yardım aldım. 1. yardım da 1 tane elektrikli soba istedim,al bunuu ben bunu 8 kişilik aileye veriyorum diye böbürlenerek verdiler bana; tabiki kavga ettim davranışlarından dolayı..
1 defa da geçen hafta 1 tane koli aldım. Hepi topu bu. ha bir de depremin 4. günü küflü ekmek ile 1 bardak çorba vermişlerdi.
ama 50 defa kaymakamlığa afad a gittim, evsisiz yiyeceğimiz yok kıyafetimiz yok anlattım ama kimse iplemedi.
Güya Operatörler fatura yansıtmayacaktı ama hep alıyorlar. Şimdi Türk telekom hattım çekmiyo, internetim çekmiyor ama hep hesabımdaki son paralarımı fatura ödemesi diye alıyor. 50 defa onları da aradım çekmiyor hattınız diye yüze çözüm yok.
Ama kime ne anlatırsan faydasız, damdan düşenin halinden sadece damdan düşen anlar...