merhabalar geçen günlerde gözlükçüye uğradım numaralı gözlük kullanıyorum ve gözümdeki camları buradan beğeneceğim herhangi bir gözlüğe takabilir miyiz diye sordum gözlükçüde çalışan arkadaş gözlük camlarımı çıkartırken gözlük çerçevesini 2-3 parçaya ayırdı tabikide olabilir insanlık halidir buraya kadar problem yok ( ancak burada da hatası gözlük camı ısıtılarak çıkartmak lazımmış bir kaç gözlükçüye sordum gözümden alıp direk çıkartmaya çalşınca çerçeve patladı ) daha sonra bu hatayı yapan arkadaş gözlük çerçeven de dandikmiş falan dedi güldü her neyse daha sonra çerçeve beğen bir şeyler yapalım dedi (kırılan çerçeve fiyatım 650 700 tl bandındaydı) daha sonra osse marka çerçeve beğendim 1.750 tl çerçeve fiyatı çıkarttı daha sonra çerçeve fiyatında 750 tl sayalım dedi 1.000 tl de hiç yoktan cebime zarar oldu . şimdi şey diyebilirsiniz daha uygun marka beğendeydin vs . denedik camım hiçbiri ile uyumlu olmadı uyumlu olan modelde o pahalı gözlük çerçevesi çıktı . gözlükçü bir de bir camını biz karşılayalım dedi gözlük camlarım çok pahalı oldugu için numara inceltme ışık kırma vs . bana bu sefer ödemem gereken tutar en az 2 2.5 arası olurdu o yüzden 1.000 tl verip çerçeve aldım ama daha sonra farkettim ki çerçeve de renk atmaları var saplarında kenarlarında bana bunu eskitme model diye sattılar kendi modeli gibi ama sordugumda farklı gözlükçülere bunun renk atması oldugunu söylediler

kısacası 1.000 tl ve çerçevemi kırıp üstüne defolu gibi gözlük veren firmalar kısa zamanda batar umarım ben hakkımı helal etmiyorum ..