Öncelikle emeğiniz için teşekkürler, vakit ayırıp değerli bilgilerinizi paylaşıyorsunuz. Müsadenizle ben de görüşünüzden faydalanmak isterim.
Bir sitem var, sektör kd düşük bir alan ve serpteki rakiplerim çok da otoriter siteler değil, geçilebilir siteler. İyi bir başlangıç ile 2-3 ay gibi sürede yavaş yavaş yükselerek 1e yerleştim. Aylardır 1liğini korudu, zaman zaman 2 olup tekrar 1e yükseldiği de oldu ta ki aralık 2022 google güncellemesine kadar. Site kullanıcıya istediğini veren, kullanışlı, hızlı bir site ama aralıktan sonra sanki site lanetlendi gibi birşey oldu. Çok dilli bir site, 1 tane dilde sıralamasını koruyor fakat ana hedef dilde maalasef 9-10a, bazı kelimelerde ise daha da geriye düştü. Tanıtım yazıları, profil backlinkler vs. şeklinde tekrar desteklemeye çalıştım ama bana mısın demiyor. Aynı sektörde yeni site kurdum, sıfır backlink ile o bile 4-5e yerleşti, ana sitemi bile geçti. 301 çektim yine faydası olmadı, tekrar geri açtım ben de.
Biraz uzun oldu, kusura bakmayın. Değerli görüşünüz için tekrar teşekkürler. Arzu ederseniz site linkini özelden iletebilirim.
Rica ederim ben teşekkür ederim.
Site düştükten sonra profil backlinkle beslediğinizi söylediniz, eğer düşmeden önce de profil link veya herhangi bir backlink paketi aldıysanız googleın radarına takılmış olabilirsiniz.
Ya da içeriklerinizde finans/sağlık tavsiyeleri vardır. Veya site tamamen affiliate amaçlı açılmıştır, maalesef sitenizi incelemeden kesin bir şey söyleyemem.