pek çok depremzede mağdur ve bu yardım yapılıyor gibi bilgiler kısmen doğru kısmen yanlış. şehirde birkaç noktada yemek ve yardım dağıtılıyor. bunun yarıya yakını resmi diğerleri özel yardım. ama maalesef asla yeterli değil. yardım meselesi biraz siyasileştirildi. siyasetten uzak sadece vatandaşa yardımcı olma odaklı bir çalışmayı ben görmedim kimse de görmedi. uzaktan davulun sesi hoş geliyor. yardım yeterli olmuyor deyince nankör ilan ediliyor insanlar. yaşamayan bilemez.
Bu yazımı hiçbir şekilde din dil ırk ayrımı yapmadan söylüyorum devlet heryerde yardımına devam ediyor diyecek olanlar gitsin hatay antakya kuzeytepe mahallesine bir baksın orda yaşıyan alevi kardeşlerimize aylardır doğru düzgün bir yardım gitmiyor depremin 2. günü ordaydım antakyanın heryerinde kurtarma ekibi varken oraya gitmedi sonra düşünmeye başladım sunni ve aleviyi ayıranlar yüzünden bizim kardeşlerimizle kötü olmamızın sebepleri hep böylemiydi diye gerçekten aşırı derece üzücü bir durum."Birlikte ağlamaktaki tatlılık kadar hiçbir şey kalpleri birbirine bağlamaz." "Milli sınırlar içinde bulunan yurt parçaları bir bütündür; birbirinden ayrılamaz." "Saldırgan düşmanlara karşı birleşmek iken çâremiz, şayet birlik olamazsak, kızgın demirle dağlanmış gibi yanarım!" "Birlikten kuvvet doğar."
hocam depremin 2. ve 3. günü durum neyse bugün de aynı sayılır. insalar canını kaybetti. akrabasını kaybetti ailesini kaybetti. işini kaybettiler varlıkları çalındı eşyaları çalındı.
hem ölümü gördüler.
hem hainliği gördüler.
hem yalnızlığı gördüler.
hem işitmedikleri hakaret kalmadı.
barınacak yer sorun. kiralar sorun. yemek sorun. giyinmek, duş almak ve çamaşır yıkamak sorun. hava şartları çok zorladı.
yeterli olmasa da resmi olarak dağıtılan tek şey çadır. O da bir yere kadar. Geçen fırtına çıktı çadırlar uçtu. 2 3 kere sel oldu çadırların içindeki eşyalar berbat oldu. İnsanlar çok çok nadir ve zor şartlarda duş alıyor. Havuz medyasında bunları göremezsiniz. Ben orada yaşayan biri olarak duyurmuş olayım.
Çok az da olsa belki şartları iyi olan depremden az etkilenenler vardır. Ama durumu çok kötü olan bayağı depremzede var. Henüz giyecek yiyecek ve barınma gibi problemler çözülmüş değil. Herkesin bilgisi olsun. Yalan yanlış medyadan duyacağınıza birinci elden duyun.
Daha 2 gün önce ATV de köy evleri dağıtılmıştı herşey çözülmüştü

Rabbim yardımcınız olsun inşallah hocam keşke elimizden çok daha fazlası gelse