akilicaslan3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba, gebze de bir evimiz var bilen bilir. Sanayinin bel kemiği, burda ev kiraları en kötü 8k-15k. 2k ya merkezde oturan bir kiracımız vardı. Kontrat bitti %25 zam ile 2500 yapmaya çalışıyor. Bizde borçlarımız olduğunu bu paranın bırak borca markete bile yetmediğini etrafta 2 liraya gecekondu bile vermediklerini 6.000 lirayı uygun gördüğümüzü söyledik. Ev birde 3+1. Şimdi fakir edebiyatı yapanlar olabilir, yapmadan söyleyeyim eşi ve kendisi memur 30 bin para giriyor eve. Yani para durumundan hiç bir zor durumları yok. Vs vs konu klasik mahkemeye dayandı. Siz olsaydınız ne yapardınız? 6 bin liranın bile para olmadığı bu devirde ev sahibi mi paragöz, 2 bin liraya 4 poşet dolmazken hala bu fiyata kalayım diyen kiracı mı cimri? Siz olsaydınız ne yapardınız? Nasıl bir yol izlemeliyiz.
Başka eviniz var mı?
Borçlanırken kira olan evinizden gelen paranın ne kadar olduğunu biliyordunuz, en fazla ne kadar artırabileceğini de biliyordunuz neden imkanınızdan fazla borçlandınız?
Evlerine 30 bin lira girebilir ancak onların da borcu olabilir ve belki de ay başını zar zor getiriyor olabilirler Hiçbir zor durumları olmadığını nereden biliyorsunuz?
Evinizi kiraya verirken benzer ev kiralarını dikkate alabilirsiniz ancak kira zammı konusunda yasal sınırlar içinde zam yapmak zorundasınız.

Ben olsam yasal sınır %25 ancak bu bana yetmiyor gel orta yolu bulalım seni de zorlamayacak bir miktar belirleyip kira ücretini güncelleyelim derdim.