hocam biraz boş yorum yapmışsın.
bir malın ederi o malı kaç parya alıyorlarsa odur.

size 3000 liraya kiraya verilen evi başkası 5000 lira veriyorsa değeri 5000 liradır. eğer vicdan meselesi yapacaksan da şöyle düşün: 5000 lira verilen bir eve 3000 vermeye devam ederek ev sahibinin zararına sebep oluyorsun. Bu ne kadar vicdani ve insani? 500.000 liran varsa ferrari aramazsın. gider opel falan alırsın. eğer kira bütçen uymuyorsa uyan eve git. uyan ev mi yok? o zaman aklına birkaç ekonomik soru getir...

risksiz ticaret yok. depremde evini kaybedip en ücra köşeden toki dairesi çıkabilir sonuçta risk bu.
canını kurtardığına sayan insanların bu can pazarında evlerine göz dikildi bu da bir risk.
risk dersen çok risk var. peki o risk kiracıya neden yok?
zamlardan sorumlu olan hükümettir. yasalar ile çok önceden önleyebilirdi. yumurta ağza gelince %25 sınır koydu. aynısını ötvye koysun madem? neden kiracıya sormadan böyle bir oran veriyor? hak olmadığını herkes içten içe biliyor. 3 kat artan fiyatlar karşısında çeyrek fiyat artışı olmuş. ben ev sahibi olsam böyle düşünenlere evimi vermem dışarıda kalsınlar. zam yaparak canlarını da almam öyle bir ev sahibi de olmam. ama sırf param TL durmasın diye aldığım evi kiraya veriyorum diye laf yiyeceksem ev mev yok derim. Bütçesine uyup insan gibi oturana da olabildiğince makul düzeyde indirim yaparak veririm.

siz istiyorsunuz ki mal sahibi ev sahibi ölsün. bizim gibi fakirler yaşasın. hükümetten isteyin evi arabayı indirimi. vatandaştan değil.
pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
" hiçbir şey yapamazsın, kiracıya dokunamazsın. yasal olan ne ise onu yapar, karışamazsın.

ev sahiplerinde bir mantık gelişmiş. " ben asla zarar etmemeliyim ".

istiyorlar ki hem evlerinin kendi fiyatı bunları enflasyondan korusun hem de enflasyona karşı aynı şekilde kiraları da artsın ve cepleri dolsun.

biri bunlara " ev risksiz yatırımdır " demiş bunlar da inanmış anlaşılan.

öyle bir şey yok. her yatırımın riskleri vardır. ev alıp kiraya verdiğinde de riskleri bunun gibi şeylerdir ve bunları gö-ze a-la-cak-sın.

almıyorsan, paranı eve yatırmayacaksın. bitti.

enflasyon aynı şekilde kredi çekip ev sahibi olanların da işine yaradı mesela. dün ayda 3k ya imza atanlar(3k'nın 2-3 asgari ücrete denk olduğu dönem) bugün 20k+ ödemesi gerekiyorken şimdi kuş kadar ödemelerini sürdürüyor ve aradaki farkı toplumun sırtına yük olarak bindirip bedava ev sahibi oluyor. şimdi bu adamlara da gidip "aradaki farkı ödeyin" diye baskı mı kurulsun?

yasa neyse o. "

diğer başlığa yazdığımı direkt ekledim. "duygusal" düşünmeyin. o evleri alıp fiyatlarını uçuranlar genelde eve ihtiyacı olmayan, evi 2. 3. 5. mülk olarak edinmeyi sürdürüp kiracıların sırtına vantuzlarını yapıştırarak kanlarını emmeye çalışan tipler. onlar yüzünden sen 200k ya alabileceğin evi 700k ya bulamıyorsun sonrasında. enflasyona katkı sunanların çoğu o tayfa. zaten 5 evi var 6. 7. için de koşup kredi çeker, çektiği ile enflasyonu patlatan etkilerden biri olur, enflasyon karşısında geri ödemesi çerez halini alır ve aradaki gerçek farkı yine sen ödersin. onlar sana hiçbir zaman acımaz. sen de bu kadar yufka yürekli olma.