vido adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
platform ve teknoloji fark etmeksizin her türlü iş görür.

12 yıla yakındır apple eko sistemindeyim, mac'ta yapabildiğin ya da windows'ta yapamadığım bi şey yok. orta düzey bi web geliştirici için windows her türlü iş görür.

bazılar hız vs. diye sentetik test sonuçlarına göre konuşabilir ama günün sonunda 1-2 saniye hiç bi şey kazandırmaz mac vs windows karşısında.

evet bi popülaritesi var, mesela sbx gittiğinde havasını atarsın, evet şık görünüyor ama iş oraya kadar
12 yıldır Apple ekosisteminde olmak sizi körleştirmiş. Windows gibi her donanımı bambaşka firmaların ürettiği, yazılımı ise bambaşka bir firmanın, 3. Parti uygulamalarında keza başka toplama bi sistemle, Apple gibi donanımından yazılımına kendi parmağı bulunan bi ürünü mukayese ediyorsunuz. Tek farkı starbucksta havalı diyen birinin apple kullandığı bile şaibeli.

1.Malzeme kalitesi, windowsta plastik kasalarla uğraşır durursun. Fan sesi vantilatör gibi olunca seni üzer kasa ısınır mavi ekran çeker noluyor dersin.

2. Ekran kalitesi kendi eşdeğer fiyat sınıfınd macbookda ki ekran hangi windowsta var?

3. batarya ömrü. Macbook proda 21 saat batarya ömrü alıyorum. Windowsta 1 saat çalışırsa öpte başına koy 1 yıl sonra 15 dakkada kapanıyor diye ağlarsın.

4. Ekipman desteği, telefon tablet mouse klavye kulaklık vb çok entegre çalışıyor. Açıyorsun tık, kullanım kolay tek tık. Windowsta bu kadar stabil mouse klavye hariç bişeyle bağlantı zor kurarsın.

5. Stabil sistem, windowsta en son microsoft office uygulamaları stabildi heralde bi güncelleme gelir bütün hayatı bozar. Uygulamalar kendi kendine donar kapanır bişeyler macde zor 3 yıldır kullanıyorum daha takıldığını görmedim.

6. kullanım ömrü, windowsta 5 yıl zor kullanırsın son sene artık beni at çöpe diye ağlar. Macde 7-10 yıl kullanan arkadaşlarım var.

7. build etme ve render hızı, windowstan kat be kat üstün. Sizin 1-2 saniye dediğiniz bana göre dakikalarca fark ediyor. Windowsta millet ram e mhz arttırmaya uğraşa dursun benim laptopumun işlemcisi ram ile direk gömülü ?

8. ses konusu, macbook airlerde fan yok, macbook proyu aldıktan sonra bir kaç ay bununda fanı yok sandım araştırana kadar. Windowsta her zaman duyarsın bi kaç yıl sonra da müziğin sesini bastırır.

9. Hoparlör, Kamera, Mikrofon kalitesi, windowsta 2mp kameralarla, realtekin hoparlör mikrofon sürücüleriyle ugrasmaya devam ede dursunlar ben film izlerken ekranda ki yumruk sağda atıldıysa sağdan ses alıyor, hd kamerayla takılıyor laptopta 4 farklı yerde ki miktofonla konuşuyorum.

bunların içinde build etme, render etme, batarya süresi, stabillik gibi bazı özellikleri direk msi’ın şu an 65-70 bin TL etiketi olan arkadaşımın laptopu ile kıyaslayarak konuşuyorum. Macbook pro 59.000.

önceden apple pahalı diyorduk artık hem kaliteli hem ucuz denebilir windowsta 150 binlik pcler var. Keşke şu özelliklerin yarısını sağlayabilseler.